Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teški trenuci

Neda Ukraden u suzama: Nekada mama ne zna ni moje ime, ne zna ništa

Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
26.11.2017.
u 10:58

Pjevačica je prije šest godina donijela tešku odluku i mamu, koja je smjestila u starački dom jer joj ona više nije mogla pružiti potrebnu skrb i pomoć.

Neda Ukraden u intervju za srpski Glossy ispričala je kako posljednjih osam godina jako pati zbog mame Anđelije koja boluje od Alzheimera.

Prvi znakovi  bolesti pojavili su se prije osam godina, a dvije godine nakon toga Neda je shvatila kako se ne može više sama brinuti za mamu i donijela je tešku odluku i smjestila je u starački dom u kojem njena 93-godišnja mama ima odgovarajuću skrb. Upravo je 92. rođendan njene mame bio prigoda da se cijela Nedina obitelj okupi i proslavi Anđelijin rođendan.

- Svake godine okupi se obitelji i zajedno odlazimo mami u dom. Donesemo joj tortu i družimo se s njom cijeli dan. Iako pati od Alzheimera ponekad me i prepozna. Posljednji put prepoznala je moju kći Jelenu. Sestra iz doma joj je rekla: Došla vam je unuka, a mama je odgovorila: Znam tko je ona, što mi to govoriš. To me je razveselilo - ispričala je Ukraden u intervju i dodala kako je njenoj mami pjesma najbolji lijek. 

- Voli glazbu, pa joj zato otpjevam moju pjesmu "Sretan ti rođendan, mama". Posvetila sam joj i pjesmu "Majko, majko, tješi svoju kćer jedinicu". Nekad ne zna moje ime, nekad ne zna ništa, ali zna pjevati. To su moji svijetli trenuci u kojima i zaplačem - rekla je Neda.

 

 

Jedan od najtežih trenutaka bio joj  je kada je s kćeri Jelenom majku odvela u dom. - Jedva sam ušla u automobil. Nekoliko puta smo se zaustavljale i vraćale natrag. Danima sam neprestano plakala i krivila sebe, a onda sam shvatila da je tamo ipak najbolje za nju i da ja nisam stručna da se brinem o tako teškom bolesniku. Teško mi je, jer koliko god godina da imate, majka je u srcu i boli me što me ne prepoznaje - ispričala je sa suzama u očima. Tješi je barem to što joj je majka još pokretna.

- Znam da me ona osjeća, to je neka posebna energija kad smo nas dvije zajedno. Drukčija je, radosnija, sigurnija. Uvjerena sam da ona zna da sam joj ja pravi prijatelj i osoba koja joj je bitna u životu - kazala je Neda. 

1/16

Komentara 31

PU
Pukovnik
11:54 26.11.2017.

Zašto stalno promovirate ove staru ofucanu četničku prostitutku? Da li vam plaća za to? Zašto ne pišete o tome kako je na početku rata pobjegla u Srbiju, kako je pjevala četničkim hordama? Kako je Terezi odvezla glasovir iz kuće u Konavlima? ZAŠTO? Jer ste srpski novinari koji šire bratstvo i jedinstvo, tj. jugopropagandu! Sad da plaćemo zbog stare poklapače? Mrš!

SO
SoloHan
11:43 26.11.2017.

Već sam se bio unezvjerio, osjećao sam se kao u mraku bez vijesti o ovoj prdari i njenoj mami.

RI
rikavac
11:13 26.11.2017.

Zaboli me stvar za Nedu i njezinu mamu koja ima 92 godine koja je trebala davno umrijeti. Jel to Neda toliko bitna za drustveni zivot Hrvata da pisete ove gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije