Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi ih zaboraviti

Oprah Winfrey: Ovo su neslavni trenuci kultnog talk showa

Foto: PA/Pixsell
1/6
26.11.2017.
u 14:29

U popularnom talk showu Oprah Winfrey gostovale su brojne poznate osobe, a neke od prikazanih emisija Oprah bi rado zaboravila

Shvativši da je 5000 epizoda sasvim dovoljno, kraljica malih ekrana Oprah Winfrey prestala je snimati svoj slavni show. Prisjetili smo se manje uspješnih emisija slavne dame.

PAD LANCEA ARMSTRONGA

Epizoda u kojoj je gostovao američki biciklist Lance Armstrong digla je prašinu i prije emitiranja. Naime, procurila je vijest kako je biciklist, nakon što je to 10 godina poricao, u “Oprah Showu” priznao da je uzimao nedopuštene stimulanse i transfuziju krvi kako bi došao do pobjede. To je bilo prvo sportaševo priznanje dopinga, zbog kojega mu je oduzeto svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea, kao i olimpijska medalja iz Sydneya. Razgovor s Oprah trajao je dva i pol sata pa je emisija emitirana u dva dijela.

INCEST I LAŽI

Ugošćavanje Mackenzie Phillips, zvijezde filma “Američki grafiti”, izazvalo je pravi skandal. Glumica je priznala da je šest godina bila u incestuoznoj vezi sa svojim ocem Johnom Phillipsom, pjevačem grupe The Mamas and the Papas. Ni gostovanje pisca Jamesa Freya nije bilo ugodno. Njegovu autobiografiju “Tisuću komadića” Oprah je preporučila i hvalila na sva zvona, a onda se otkrilo da je dosta toga pisac slagao. Pisac Jonathan Franzen, pak, odbio je doći u emisiju i tako postati član Oprina književnog kluba jer mu se nije svidio način na koji Oprah promovira književnost. Nakon nekoliko godina javno su se pomirili pa je ipak došao u show.

CRUISEOVO LUDILO

Svi su bili oduševljeni kada se u studiju 2005. pojavio Tom Cruise jer su se nadali da će napokon progovoriti o vezi s Katie Holmes. Ne samo da je progovorio nego je ustao te počeo sumanuto sakakati po dvosjedu i urlati kako voli Katie, dok ga je Oprah gledala u šoku, ne znajući kako bi reagirala. Vrhunac je bio kada je i nju počeo grliti. Ni gledateljima to nije bilo smiješno jer se činilo daCruise gubi razum. Javnost ga je dugo nakon toga ismijavala. Tri godine poslije nemilog događaja ugostio je Oprah u svom domu u Coloradu te joj priznao kako je to bila stvar trenutka i kako svi uče na pogreškama, pa tako i on. “Postoje stvari koje sam mogao učiniti bolje, ali su me jako iznenadile kritike. Prolaziti korz takvo nešto nije lako, posebno kada je predimenzionirano”, dodao je Cruise.

 

SNJEŽNOBIJELA BARBRA

Gostovanje glumice i pjevačice Barbre Streisand kod Oprah 2003. bilo je toliko zanimljivo javnosti da je postalo tema jednog skeča ili, bolje rečeno, parodije komičarke Kathy Griffin u showu Mad TV. Barbra je kod Oprah došla odjevena u bijelo i u društvu svoga bijeloga psa otpjevala novu pjesmu na bijelom mikrofonu. Oprah nakon otpjevane pjesme nije mogla izdržati a da ne otkrije kako je Barbra inzistirala da se bijelim sprejem oboji inače crni mikrofon kako bi na sceni bila stilski usklađena. A to je scenski radnik i učinio...

 

ELIZABETH TAYLOR I MICHAEL JACKSON

Glumačka diva Elizabeth Taylor bila je ekscentrična, ali Oprah ipak nije očekivala debakl. I sama je kasnije rekla da je to bio najteži intervju u njezinoj karijeri. Glumica je gostujući 1992. u emisiji na sva pitanja koja je Oprah postavila odgovarala “da” ili “ne”. Oprah je htjela da progovori o svojim ljubavima i brakovima, iako joj je glumica prije snimanja rekla da neće govoriti o privatnom životu. “Kasnije mi je rečeno da je Elizabeth u jakim bolovima došla na snimanje tako da nije imala volje i snage bilo što drugo reći”, opravdala se Oprah, kojoj je pošlo za rukom ući kroz vrata koja su njezinim kolegama bila zatvorena. Tako ju je Michael Jackson ugostio 1993. na svome ranču Neverland, od čega je Oprah napravila dvije epizode. Te su emisije bile među najgledanijim njezinim emisijama. Nakon pitanja o mijenjanju izgleda i posvjetljivanju lica, Oprah mu je postavila doista neugodno pitanje: “Jesi li djevac?” Jackson je odgovorio: “Kako to možete pitati? Pa, ja sam gospodin!” A onda se neočekivano pojavila njegova prijateljica Liz Taylor te počela odgovarati umjesto Jacksona.

 

ŠAMARANJE JAYA LENA

Komičar Jay Leno bio je izbačen iz “Tonight Showa”, a njegov nasljednik Conan O’Brien doživio je fijasko jer emisija nije bila gledana. Oprah ga je zasula neugodnim pitanjima poput onog osjeća li se osramoćeno zbog otkaza, je li mu drago zbog O’Briena i je li se ikada pitao nije li možda bio sebičan. Vrhunac je bio kada je objavila anketu prema kojoj 93% gledatelja misli da je Leno kriv za lošu gledanost O’Brienova showa.

GLUMA WHITNEY HOUSTON

Oni koji su se tada našli pred malim ekranima vjerojatno nikada neće zaboraviti intervju što ga je Oprah vodila s posrnulom r’n’b divom Whitney Houson 2009. godine. Bio je to njezin posljednji veliki intervju prije smrti. Iako je otvoreno progovorila o svojoj borbi s ovisnošću, za sve je optužila svog supruga Bobbyja Browna i ponašala se kao da je u tom trenutku posve čista i trijezna. A bilo je očito da nije te da joj je Oprah svjesno dopustila da obmanjuje javnost.

 

Pogledajte gdje su i što rade nekad poznate TV voditeljice i urednice

Komentara 10

DO
domxerex
15:19 26.11.2017.

Možeš puno pričati ali bez pripreme ne možeš uvijek reći sve pametno. Problem je nastao što je ona htjela mijenajti i utjecati na svoju publiku i zato je propustila provjeriti koga dovodi. Zato su i nastale navedene i druge svinjarije. To jako dobro znaju organizatori simpozija kada im se pojavi neuračunjivi izlagač. Neukom promatraču tada može biti zabavno a organizatori dobivaju srčane udare. Gospođica si je previše umislila pa se malo okliznula, ali nije ju briga jer kada vidi svoj račun trenutno se utješi.

IM
Immanuell
15:30 26.11.2017.

Oprah show je uvijek pripreman i malo toga se ostavilo slučaj, a nasfupi su tako dobro osmišljeni da je sve izgledalo vrlo prirodno. Bilo je i izravnih kreacija ad hoc, ali ipak manje. Međutim, neki gosti su toliko ekscentrični daa se to jednostavno nije moglo predvidjeti. U tome se i sastoji umješnost voditelja show-a, da nepredviđenu situaciju usmjeri tako da se to ne vidi. Ali npr ponašanje Toma Cruisea je bilo nemoguće predvidjeti, kao da se napušio (ustvari vjerojatno i je).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije