Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantne transformacije

Ovi glumci napravili bi sve zbog uloge, čak ugrozili i vlastito zdravlje!

Foto: Kolaž
1/13
11.12.2018.
u 16:39

Nije tajna i da mnogi glumci pristaju provesti cijelo snimanje filma u maskama u kojima se neprekidno znoje i teško kreću, dišu i govore, a na stolcu za šminku sjede nekad i više od 10 sati.

Neki ljudi spremni su učiniti sve kako bi dobili ili zadržali posao.

Mijenjaju društvo, uklanjaju tetovaže bolnim laserskim zahvatima, prestaju piti kavu i/ili pušiti kako bi mogli dulje ostati u uredu ispunjavajući tablice u Microsoft Excelu. Ipak, svi mi znamo da glumci nisu samo obični ljudi, pa neki od njih radi “uloge života” ugrožavaju čak i vlastito zdravlje. Poznato je da Angelina Jolie, Tom Cruise i Keanu Reeves ne traže pomoć kaskadera kako bi izvodili razne akrobacije i ekshibicije, a nije tajna i da mnogi glumci pristaju provesti cijelo snimanje filma u maskama u kojima se neprekidno znoje i teško kreću, dišu i govore, a na stolcu za šminku sjede nekad i više od 10 sati.

Glumac Daniel Day Lewis, na primjer, poznat je po tome da se potpuno uživi u ulogu. Za film “Moje lijevo stopalo” iz 1989. u kojem glumi Irca s cerebralnom paralizom Lewis nije napuštao kolica i zahtijevao je da ga se hrani isključivo žlicom. Toliko mnogo vremena proveo je pogrbljen da je čak slomio dva rebra. Anne Hathaway, glumica za koju biste na prvi pogled rekli da je prava mršavica, za ulogu u filmskoj adaptaciji mjuzikla “Jadnici” izgubila je 11 kilograma kako bi dočarala bijedno stanje u kojem je bio lik koji je glumila. Christian Bale je glumac čija je transformacija za film “Nestajanje” možda jedna od najpoznatijih u Hollywoodu. Bale je za tu ulogu izgubio 28 kilograma, a izgledao je potpuno zastrašujuće sa samo 55 kilograma na visinu od 183 cm. Kako bi to postigao jeo je samo jednu jabuku i konzervu tunjevine na dan, a pio je isključivo vodu i crnu kavu. Prestao je mršaviti tek kad su ga liječnici upozorili da je na rubu smrti. Smršavio je i glumac Matthew McConaughey, kako bi uspješno tumačio muškarca koji umire od AIDS-a. Izgubio je 21 kilogram u manje od šest mjeseci.

McConaughey tvrdi da mu je za to trebalo četiri mjeseca, te da je držao dijetu koju su propisali nutricionisti. Navodi da se nije osjećao loše, da je imao puno energije i da mu je trebalo tri sata sna manje svake noći. Glumac Chris Pratt, koji je godinama glumio debeljuškastog blesavca Andyja u seriji Parks&Rec nije smršavio da bi glumio nekoga tko je bolestan, već se stesao u teretani, izgubio čak 27 kilograma i dobio glavnu ulogu u filmu “Čuvari galaksije”. Tvrdi da mu je najgore bilo što je pio puno vode i zbog toga stalno morao biti blizu WC-a. Lijepa i iznimno nadarena glumica Charlize Theron udebljala se 13 kilograma kako bi bila uvjerljivija kao najpoznatiji ženski serijski ubojica Aileen Wuornos u filmu “Čudovište”. Nosila je i protezu, stanjili su joj kosu i prošarali kožu prozirnom tintom za tetoviranje kako bi izgledala kao da je oštećena vremenskim prilikama.

Možda nevjerojatno, ali kontroverzni reper 50 Cent odlučio se ozbiljno posvetiti glumi 2013. godine, te je za ulogu u filmu “All Things Fall Apart” izgubio 25 kilograma, kako bi dostojno tumačio profesionalnog ragbijaša koji iznenada oboli od smrtonosne bolesti. Uspio je to jer je bio na “tekućoj” dijeti i trčao gotovo tri sata dnevno. Slavni Robert DeNiro za ulogu u filmu “Razjareni bik” u kojem glumi profesionalnog boksača Jakea LaMottu morao je prvo održavati mišićnu masu i formu boksača dok ga tek u zadnjim kadrovima vidimo kao pretilog i ostarjelog. Zbog tih samo nekoliko minuta udebljao se čak 27 kilograma, što je navodno postigao tako da je otišao u Italiju i ondje jeo toliko tjestenine koliko je mogao. Kada se vratio, redatelj Martin Scorsese bio je jako zabrinut zbog Robertova teškog disanja pa je prekinuo produkciju filma. No, nažalost, takva predanost i trud nisu se isplatili baš svima. Glumac

Ryan Gosling se za ulogu u filmu “Ljupke kosti” pripremao tako da je svaki put kad bi bio žedan pio samo otopljeni sladoled. Tom metodom dobio je 28 kilograma jer je smatrao da bi glavni lik trebao imati više od 100 kilograma. Redatelju Peteru Jacksonu se to nije svidjelo i imao je potpuno drukčiju ideju, pa je glavnu ulogu u tom filmu dobio glumac Mark Wahlberg. Za ulogu u filmu “Hrabrost ratnika” glumac Matt Damon trebao je omršaviti gotovo 30 kilograma u vrlo kratkom vremenu. Jednako kao i reper 50 Cent puno je trčao, ali, kako je izjavio za Reddit, to nije bilo najteže. Tvrdi da mu je najteže bilo svaki dan jesti samo pileća prsa. Izjavio je da nije imao kuhara ni nutricionista, nego je tu dijetu sam sebi osmislio i zadao jer se uvjerio da je to najbolje. A kako bi utjelovila boksačicu, glumica Hilary Swank za film “Djevojka od milijun dolara” nije trebala “samo” naučiti boksati nego i transformirati tijelo kako bi vjerno tumačila nekoga tko je najvjerojatnije proveo cijeli život trenirajući. I sve to u 90-ak dana. Producenti su joj rekli da mora dobiti četiri kilograma mišića, a ona je dobila osam. Uz svako jelo pila je dva bjelanjka, trenirala pet sati dnevno, što je uključivalo boks i dizanje utega. I spavanje joj je bilo bitno da se mišići odmore, pa je spavala devet sati, no budila se da bi popila proteinski shake jer nije smjela toliko dugo biti gladna.

Hollywoodski srcolomac George Clooney je u pripremi za ulogu u filmu “Syriana” pojeo dovoljno tjestenine i dobio oko 16 kilograma. Zbog težine nije bio u formi i mučio se izvodeći akrobacije i ekshibicije, no odbio je pomoć kaskadera. Ozlijedio se i završio u krevetu nepomičan više od mjesec dana, a svojedobno je izjavio da mu je to bila najgora godina u životu i da mu snimanje tog filma nije bilo nimalo zabavno. U potpuni ekstrem otišao je glumac Jared Leto kako bi bio uvjerljiv kao ubojica Johna Lennona, Mark David Chapman, u filmu J. P. Schaefera “Chapter 27”. Natukao je čak 31 kilogram više, a kilaža ga je toliko sputavala da potkraj snimanja više nije bio u stanju ni prošetati. Dobio je giht i morao je početi uzimati lijek za snižavanje kolesterola. Rekao je da ga nitko nije natjerao da to učini, niti je to pisalo negdje u scenariju – sam je odlučio da je to najbolje što može učiniti za ulogu jer je istražujući Chapmana shvatio da je to kako je on izgledao utjecalo na to kakav je bio kao čovjek.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije