Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baletna rapsodija

Ovako izgleda plesni spoj klasike i modernog

balet Queen
Foto: Youtube Screenshot
1/9
23.12.2015.
u 10:10

Siluete u tamnom studiju i rock himna 'Bohemian Rhapsody', dva kontrasta i zanimljiva kombinacija

Ove godine obilježena je 40. godišnjica velikog klasika ''Bohemian Rhapsody''. Kako bi odali počast grupi Queen, engleski baletni duo osmislio je vlastitu koreografiju na ovu pjesmu.

Jedna od glavnih plesačica Engleskog nacionalnog baleta Erina Takashi i solist James Forbat na baletni način prenijeli su ovu kontrastnu pjesmu.

 

Baletne zvijezde navikle su pokrete tijela orijentirati prema klasičnoj glazbi svjetskih kompozitora, a duo je u ovom slučaj napravio iznimku. 

Elegantna interpretacija Erine i Jamesa snimljena je u londonskom Sadler's Well kazalištu, a jednostavna scenografija dodatno je poboljšala ugođaj videa.

Kontrast između baletnog plesa i ikonične pjesme Freddija Mercuryja privukao je pažnju. 

Godine 1975. pjesma ''Bohemian Rhapsody'' nalazila se na prvom mjestu božićnih pjesma Ujedinjenog Kraljevstva te godine.

>> Grupa Queen novim ugovorom slavi 40-godišnjicu

>> Hokejaši Medveščaka zaplesali balet uz balerine zagrebačkog HNK i pokazali da su savršen spoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije