Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roko Blažević

Ovaj Splićanin moćnog glasa hrvatski je Michael Bublé i predviđaju mu svjetsku slavu

Foto: RTL
1/5
11.12.2018.
u 08:00

Natjecatelja showa "Zvijezde" Tonči. Huljić već vidi na West Endu, a Jacques Houdek želi duet s njim

On je hrvatski Michael Bublé – komentirali su gledatelji nakon nastupa 18-godišnjeg Roka Blaževića u zadnjoj emisiji RTL-ovih “Zvijezda” u kojoj je briljirao izvedbom pjesme “Galeb i ja”.


 

Njegov nastup Jacquesa Houdeka doveo je do ruba suza, a kad su se dojmovi slegli, popričali smo s talentiranim mladim Splićaninom i upitali ga laskaju li mu usporedbe s Bubléom i kako je odabir pao na tako zahtjevnu pjesmu.

– Da, govore mi da sam Buble i to mi svakako laska. Oliverove pjesme izvodim često, ali nisam prije pjevao “Galeb i ja”. Odlučio sam dati priliku toj pjesmi i nikako mi nije bio cilj imitirati Olivera – kaže Roko koji u regiji već uživa popularnost zbog prošlogodišnje pobjede u showu “Pinkove zvjezdice”.

Skromni Roko kaže kako nije imao dojam da je napravio nešto spektakularno tom pobjedom i nakon toga nastavio je raditi na glazbenom usavršavanju. Cilj mu je nakon završetka srednje škole upisati studij glazbene produkcije.

– Privlači me solo glazbena karijera i razmišljam o preseljenju u Zagreb jer, kako se kaže, “što si bliže oltaru – lakše ti je" – kaže Roko i priznaje kako se dvoumio oko prijave u “Zvijezde” jer je već jednom okušao sreću u tom showu, a natjecao se i u jednoj sezoni “Supertalenta”.

 

 

– Bio sam skeptičan oko prijave jer sam se bojao kako bi nakon pobjede u “Pinkovim zvjezdicama” ovo moglo stvoriti kontraefekt, ali obitelj me nagovorila. Oni su mi kao i uvijek najveća podrška, ali i iskreni kritičari i savjetnici. Ovo je definitivno zadnji show u koji se prijavljujem – kaže Blažević. Njegova ljubav prema glazbi ne čudi jer je odrastao u glazbenoj obitelji. Tata mu pjeva u klapi, mama je pjevačica, a brat svira gitaru. Uz to što pjeva, Roko svira klavir i orgulje.

Žiri mu je već predvidio svjetsku karijeru, Tonči Huljić ga vidi na West Endu, a Jacques Houdek već se predbilježio za duet. Pitamo Roka s kim bi se na glazbenoj sceni mogao usporediti i tko su mu uzori.

– Teško mi je usporediti se s nekim, uzimam od svakoga pomalo i stvaram svoj stil. Ako se baš moram usporediti, onda bi to bili Jacques, Tony Cetinski, pokojni Toše Proeski i Oliver, to su moji glazbeni uzori – kaže. Pun je riječi hvale za mentora Jacquesa.

– Zalaže se za sve nas, gori za svoje kandidate i vjerujem u njegove prijedloge – kaže Roko čiji je inboks na društvenim mrežama zatrpan porukama obožavatelja.

– Dolaze mi poruke od djece, ali i od starijih, zapravo svi uzrasti me podržavaju i bodre porukama, a bakice mi često prilaze na cesti i čestitaju na izvedbama – otkriva 18-godišnjak koji ima i bend s Random Stipišićem, sinom Zlatana Stipišića Gibonnija i s Lukom Mrduljašom, sinom Tomislava Mrduljaša. Dečki su trenutačno zauzeti školovanjem i drugim glazbenim obvezama pa već dulje nisu zasvirali zajedno.

Priznaje kako već piše neke pjesme, ali smatra da još uvijek nije dovoljno sazrio za taj posao. Jednom se čak ozbiljno bavio mišlju da odustane od pjevanja.

Naime, najstresniji period u životu bio mu je pubertet, odnosno razdoblje kada je počeo mutirati. – Kad bih pjevao, glas bi mi išao svuda gdje ne treba… Bio sam na granici odustajanja od pjevanja, svašta mi se vrtjelo po glavi – ističe mladi pjevač. Na pitanje vjeruje li kako će pobijediti u showu, kaže:

– Smatram da imam šanse za pobjedu, svjestan sam svojih kvaliteta, ali znam i koje su mi mane. Moje favoritkinje u showu su Lorena i Ilma, one stvarno rasturaju.

Komentara 2

SL
spusti_loptu
10:16 11.12.2018.

Na mladima svijet ostaje, u nasem slucaju - hrvatski melos. Sva ti sreca mladicu!

JS
John_Smith
12:31 11.12.2018.

da, na mladima svjet ostaje. pojavila se nova generacija izvrsnih pjevača. Bravo Roko i ostali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije