Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOLIVUDSKI PRODUCENT U HRVATSKOJ

Otkrivamo što najveći američki medijski mogul u Zagrebu snima s Vannom i Ćirom Blaževićem

Zagreb: Snimanje filma na Dolcu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/10
14.01.2020.
u 07:00

Snimanje je počelo početkom ove godine, trenutačno su u Zagrebu, nakon čega idu dalje po Hrvatskoj.

Posljednjih dana Hrvatsku je oduševila vijest o dolasku najvećega američkog medijskog mogula u Zagreb. Hollywoodski poduzetnik Larry Namer publici je najpoznatiji po tome što je autor serije “Santa Barbara” i utemeljitelj TV kanala E! Entertainment, koji je iznjedrio jednu od najpoznatijih reality emisija “Keeping Up with the Kardashians”, a dobitnik je Oscara za životno djelo. Upravo je on izvršni producent nove dokumentarne serije “Explore Croatia” koja će u dvije epizode prikazati Hrvatsku.

Serija je dio serijala “Explore the World” koji se sastoji od 12 epizoda, a američka produkcijska kuća Metan Global Entertainment radi ga za kinesku televizijsku platformu Youku i Mango TV koje imaju više od 700 milijuna pretplatnika.

Lokalna je producentica Ana Muhar Blanquart, hrvatska dopisnica iz Londona, s kojom smo razgovarali o serijalu.

Samo autohtono

Voditeljica Alice Rehemutula putovat će po Hrvatskoj u kojoj će je poznati Hrvati kao što su Ivana Vrdoljak Vanna, Ćiro Blažević i Davor Bruketa voditi po lokacijama poput Zagreba, Hvara, Istre i Lošinja.

Redatelj je nagrađeni Ali Murtaza, a cilj serijala je ispričati priču o Hrvatskoj koja bi se svidjela mladim imućnim Kinezima koji često putuju. Samo prošle godine broj Kineza koji putuje u inozemstvo porastao je deset posto, što su financijeri projekta prepoznali kao izvrsnu promidžbu za Hrvatsku. Cijelu produkciju hrvatskog serijala financira Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb, Turistička zajednica Istre, Turistička zajednica Hvara i Jadranka hoteli iz Lošinja.

– Kineze jako zanimaju autohtone stvari, oni nisu turisti koji se izležavaju na plaži, nego vole aktivnosti poput ribolova i traženja tartufa. Drago mi je da ćemo kineskoj publici pokazati zimsku verziju Hrvatske jer upravo u ovo vrijeme, oko kineske Nove godine, oni najviše putuju. Siguran sam da će ih oduševiti zagrebački Advent, prirodne ljepote Hrvatske, čist zrak, ali i neki detalji koji se vama čine svakodnevicom, a njima su vrlo interesantni, poput kulture ispijanja kave i kupnje na Dolcu – rekao je Murtaza. Serija će biti objavljena u Kini već u veljači ove godine, a bit će dostupna godinu dana. Larry Namer poznaje Anu Muhar kao novinarku iz Londona, a kada joj je prišao s idejom, odlučila je da ga mora dovesti upravo u Hrvatsku.

– Namer mi je pisao u Londonu s idejom da se priključim projektu u Europi i meni je prva pomisao bila da bi se projekt trebao snimati upravo u Hrvatskoj. Ja već deset godina radim u Londonu, ali uvijek sam pokušavala pronaći nekakvu sponu s Hrvatskom tako da mi je bilo jako drago raditi na međunarodnom projektu koji će puno koristiti našoj zemlji – kaže Muhar.

Snimanje je počelo početkom ove godine, trenutačno su u Zagrebu, nakon čega idu dalje po Hrvatskoj.

Tako ih je popularna hrvatska pjevačica Vanna, jedna od njihovih domaćica u Zagrebu, u srijedu vodila na Dolac, u prodavaonicu šešira Kobali, slastičarnicu Vincek, a u hotelu Canopy by Hilton pripremala je i sarme koje su poslije jeli ljudi iz Kine, Hrvatske, SAD-a i Pakistana. No tu nije bio kraj zagrebačkim avanturama. Vanna je priredila i malo iznenađenje samoj voditeljici. Naime, Alice je pobjednica jednog kineskog talent showa, zbog čega ju je Vanna na kraju dana sa sobom povela na snimanje The Voicea, showa na HRT-u.

Postprodukcija u Americi

Muhar nam je otkrila i čime je Larry Namer najviše oduševljen.

– Namer je oduševljen hranom pa je i slikao sva moguća jela, uživao je u tartufima, jako mu se svidio Lošinj i rekao je da je zagrebački Božić jedan od onih s najviše prigodne atmosfere. Cijela ekipa bila je oduševljena našim Badnjakom i Novom godinom. Rekli su da nikad nisu vidjeli takvu atmosferu na ulicama jednog grada – rekla je Muhar.

Larry je u Zagrebu boravio nekoliko tjedana, no ostala ekipa posljednjih mjesec dana pristizala je postupno. Svi su u Hrvatskoj do kraja siječnja kada počinje postprodukcija koja će se odvijati u Los Angelesu, u kojem je sjedište Metan Global Entertainmenta.

Komentara 7

SX
sudbina x
08:20 14.01.2020.

goga: Ljubomorna si što nisu posjetili tvoj pašaluk...

OX
oxymoron
08:06 14.01.2020.

Mi nismo iskompleksirani. Ti si.

NI
nikon620
10:58 14.01.2020.

Dobro pa ne dolaze u Slavoniju, Baranju, Zagorje, Međimurje. Nemaju što vidjeti tamo. Hrvatska je Zagreb, Istra i Dalmacija a dobrim djelom i Hercegovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije