Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravednik 2

Osvetnička borba za pravdu

Foto: Screenshot Youtube
12.08.2018.
u 07:02

Od 16. kolovoza u kinima se počinje prikazivati nastavak akcijskog hita iz 2014. godine u kojem je glavnu ulogu ponovno utjelovio Denzel Washington

Nakon prvog “Pravednika” iz 2014. godine, u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru, što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku “Pravednik 2“ Robert McCall nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima treba pomoć.

Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organiziranoj uroti, Pravednik se upušta u osvetu. Tijekom osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubojicama, a možda čak i sebi ravnima. No McCallu je strah nepoznanica. On rješava probleme s kojima slabiji ne mogu izići na kraj jer on je – Pravednik.

Nastavak filma iz 2014. godine označava povijesni trenutak za glumca koji iza sebe ima trideset godina karijere. Naime, Denzel Washington u zavidnom životopisu sve dosad nije ostvario ulogu ni u jednom nastavku.

“Odlučio sam biti dio ovog nastavka jer sam vjerovao da je bilo još materijala koji se treba ispričati. Ne bih snimio ovaj film da sam mislio da je bitno samo raznositi stvari u zrak i trčati okolo. Vjerovao sam da postoji dublja priča koju moramo ispričati gledateljima”, rekao je Washington. 

U novom nastavku imamo priliku vidjeti mladu glumačku nadu, 22-godišnjeg Ashtona Sandersa, kojeg smo gledali u Oscarom nagrađenom filmu “Mjesečina”. Sanders ima ključnu ulogu, onu talentiranog mladog umjetnika Milesa koji je rastrgan između želje za nastavkom obrazovanja i pridruživanja bandi.

Kako to priliči McCallu, on ga pokušava odvratiti na pravi put jer zna da bi jednog dana i Sanders mogao osjetiti njegov gnjev ako  odluči početi voditi život zločinca. Upravo odnos Sandersa i McCalla filmu daje dušu. 

“Premda sam bio obožavatelj prvog nastavka, filmu me najviše privukao njihov odnos. Mislim da će se mnogi poistovjetiti s Milesom. On je osoba koja zna koja je bolja životna odluka, ali ga ipak nešto vuče i prema onoj pogrešnoj. Naravno, bio sam oduševljen što ću glumiti uz Denzela Washingtona i Antoinea Fuque jer su obojica majstori zanata. Mnogo sam naučio od njih. Također, naučio sam dosta od svojeg lika, a najvažnije je da nikad ne sudite knjigu prema koricama. Ne znate na prvi pogled kakva je osoba i što proživljava”, rekao je Sanders.

“S obzirom na to da je Sanders vrlo mlad, probudio je moj očinski instinkt. Imao sam osjećaj da sam na nekoliko mjeseci posvojio sina. Krasan je dečko i uživao sam provodeći vrijeme s njim. Volio sam slušati priče i gledati svijet kroz oči osobe koja ima cijeli život pred sobom”, rekao je Washington. 

U sjajnoj glumačkoj postavi je i spomenuti Antoine Fuqua, s kojim je Washington surađivao četiri puta. 
“Prvi smo put glumili zajedno u filmu 'Dan obuke'. Shvatili smo da dobro radimo zajedno i uvijek se veselimo kada nam se ukaže nova prilika da dijelimo set jer smo tijekom godina postali prijatelji. Uspjeh filma ovisi i o dobrim odnosima s kolegama. Vjerujem da se kemija vidi na filmu i da to gledatelji cijene”, objasnio je oskarovac.

Iako ne izgleda tako, Washington ima 63 godine. Na izgledu bi mu pozavidjeli mnogo mlađi kolege, a glumac priznaje da ulaže puno truda da bi tako impresivno izgledao.

“Pripremajući se za ovaj film, radio sam s MMA borcem koji me učio pokretima. Velik sam zaljubljenik u boks”, otkrio je glumac koji trenira pet puta tjedno i drži se strogog režima prehrane.

“Moram se baviti tjelovježbom da bih mogao u svojim godinama glumiti u ovakvim filmovima. U borilačkim scenama vidjet ćete me kako se tučem s negativcima, dok neke scene ipak zahtijevaju kaskadera. Ipak, mislim da gledatelji to osjete i cijene kada se toliko predaš nekom filmu. Nadam se da će uživati u sjajnim akcijskim scenama jer ih je u ovom filmu zaista mnogo”, rekla je holivudska legenda.

>> Pogledajte video - Lovrenova urnebesna ljetna potraga za Vrsaljkom

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije