Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjenčanje teniskog asa

Tko je Jelena, atraktivna supruga Novaka Đokovića

novak đoković
Foto: Press Association/PIXSELL
1/7
12.07.2014.
u 11:00

U svečanoj loži svakog teniskog turnira na kojem nastupa Novak Đoković sjedi plavokosa ljepotica na kojoj već po gestikulaciji i reakcijama dok gleda meč možete prepoznati zaljubljenu ženu...

U svečanoj loži svakog teniskog turnira na kojem nastupa Novak Đoković sjedi plavokosa ljepotica na kojoj već po gestikulaciji i reakcijama dok gleda meč možete prepoznati zaljubljenu ženu. To je 28-godišnja Jelena Ristić, od četvrtka u 18.30 sati, Jelena Đoković, trenutno prva dama u svijetu reketa. Rođena Beograđanka prije svega plijeni svojom ljepotom i jednostavnošću, a iako se svjetski mediji otimaju za intervjue s njom, Jelena rijetko istupa u javnosti.

Ljubav traje 10 godina

– Nikada nisam koristila priliku da probijem granice svoje prirodne uloge, a to je ona Novakove djevojke. Uživam u životu, ali ne osjećam da bih se trebala time busati u prsa bez obzira na to koliko sam sretna. Koristim svoju situaciju da pomognem onima kojima pomoć treba, a takvih je u Srbiji puno – izjavila je jednom prilikom Jelena.

Odrasla je u Beogradu, ima sestru, a u djetinjstvu se intenzivno bavila sportom. Upisala je sportsku gimnaziju, a tada se dogodio i njen fatalni susret s godinu dana mlađim Novakom. Oboje su se kretali u teniskim krugovima, a njihovi prijatelji kažu da je to od početka bila prava ljubav. Jelena je žarko željela studirati u inozemstvu, a da bi roditeljima olakšala situaciju, trudila se dobiti sportsku stipendiju te se, umjesto tenisu, okrenula atletici. Radila je i u kladionici da bi zaradila džeparac. U Milanu je završila studij menadžmenta, a nakon toga je snage usmjerila na Novakovu karijeru.

Problematična daljina

– Kako je Novak napredovao u karijeri, tako se moje studiranje produljivalo. Jedan, pa drugi ispit i nikad kraja, ali uvijek smo jedno drugo poštovali i nismo narušavali svoje ambicije. Ja sam bila studentica koja je financijski jedva uspjela otići u inozemstvo, a i Novak je na početku teško skupljao novac za avionske karte. Ipak, redovito je dolazio na moje ispite, a često je znao i sjediti sa mnom u dvorani na faksu. Naravno, tada nije bio poznat – ispričala je Jelena. Nakon što je završila fakultet, pronašla je posao u jednoj naftnoj industriji u Monacu, a Đoković je postajao sve uspješniji tenisač pa je njen radni odnos opet otežavao njihovu vezu. Tada su odlučili da će Jelena prestati raditi, a 2007. godine, osnovali su fundaciju Novak Đoković za pomoć siromašnoj djeci u Srbiji, na čelu koje je Jelena.

– Moja je zadaća da Novaka držim smirenim i opuštenim prije meča. Mi smo i emocionalni partneri i, koliko sam ja podrška njemu, toliko je to i on meni – kazala je Jelena. Mediji su se trudili naći mrlju u njenu životopisu, ali to im nije polazilo za rukom. Novakova i Jelenina veza, koja traje od 2005., nije se nikad našla na kušnji iako su srpske novine znale servirati bombastične natpise. Snimili su tako jednom prilikom Novaka kako grli folk-pjevačicu Radmilu Manojlović, ali se bura brzo slegnula kada se pokazalo da su samo prijatelji.

Novak je Jelenu zaprosio u rujnu 2013., a u travnju ove godine preko Twittera objavili su da čekaju svoje prvo dijete.

>>Novak Đoković i Jelena Ristić vjenčani

Komentara 38

Avatar žič
žič
11:50 12.07.2014.

bravo novak,uzeo za ženu običnu djevojku,a sigurno je imal ponuda na,,kile,,raznoraznih sponzoruša i zvijezdica.......

TE
TechnoCroat
13:00 12.07.2014.

Uspjesan zgodan I bogati par! Sa srecom!

DU
Deleted user
12:46 12.07.2014.

djokovicu zelim ti sretan brak sa tim divnim bicem zvanim jelena......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije