Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DAN IZBORA

Omiljena meteorologinja u suzama najavila odlazak s HRT-a, redakcija joj pripremila dirljiv oproštaj

Foto: HRT
1/6
17.04.2024.
u 14:00

Meteorologinja Tanja Renko ove srijede pripremila je svoju posljednju prognozu vremena za HRT-ovu emisiju ''Dobro jutro Hrvatska''. Naime, nakon 18 godina honorarne suradnje s HRT-om i gotovo 20 godina staža u DHMZ-u, odlučila je otići iz službene meteorologije.

Meteorologinja Tanja Renko (44) ove srijede pripremila je svoju posljednju prognozu vremena za HRT-ovu emisiju ''Dobro jutro Hrvatska''. Naime, nakon nepunih 20 godina staža u DHMZ-u te gotovo "punoljetne" honorarne suradnje s HRT-om, dr. sc. Tanja Renko odlučila je otići iz službene meteorologije. S državne dalekovidnice tim su joj povodom priredili dirljiv oproštaj.

Oproštajni video namamio je suze na oči emotivne prognostičarke: – Uspjeli ste me rasplakati. Bilo je zanimljivo vidjeti kronološki slijed i kako sam sazrijevala na televiziji. Hvala vam na ovom prilogu, stvarno ste me razveselili – rekla je raznježena Tanja. Voditelji su kolegici pripremili dar kao zahvalu za 18 godina suradnje. Dobila je prekrasan buket s crvenim cvijećem.

GALERIJA: Omiljena voditeljica kroza suze najavila odlazak s HRT-a, redakcija joj pripremila dirljiv oproštaj 

1/8

Zajedno s odlaskom sunčanih dana odlazi i naša kolegica meteorologinja Tanja Renko – započeli su oproštajni prilog Tanjini kolege. Nakon završetka studija na Prirodoslovnom matematičkom fakultetu, Tanja se zaposlila u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Na Hrvatskoj radioteleviziji prvi se put pojavila 19. lipnja 2006., a o vremenskoj prognozi izvještavala je s Hrvatskog radija.

Ubrzo su je mogli pratiti i gledatelji na malim ekranima. Prvu vremensku prognozu za emisiju ''Dobro jutro Hrvatska'' vodila je 10. srpnja 2007. U podnevnom Dnevniku HRT-a pojavila se dan kasnije. Pratila je mnoge vremenske prilike i neprilike, a često je bila gošća raznih emisija.

U prilogu kolege Tanju nazivaju rado viđenim licem vremenske prognoze, a gledatelji je opisuju kao simpatičnu, ugodnu i smirenu meteorologinju. Od njezinih izdanja u sklopu programa ''Dobro jutro Hrvatska'', posebno se pamti prvoaprilska emisija 2022.. kada je svoju ulogu meteorologinje zamijenila ulogom voditeljice emisije.

VEZANI ČLANCI:

  

Renko je odlučila karijeru nastaviti u nekom drugom smjeru. Kolege i suradnici žele joj mnogo sreće u novim radnim pobjedama te naglašavaju kako će energiju kojom je zračila i obasjavala sve oko sebe pamtiti još dugo. U svojem posljednjem pojavljivanju prognostičarka vremena najavila je promjenjiv i svjež nastavak tjedna.

– Razvedrilo se u nekim predjelima, ali temperatura zraka spustila se i na jedan Celzijev stupanj u nekim mjestima na dva metra visine, što znači da pri tlu postoje i uvjeti za mraz. Zasigurno, to će mnogima stvarati probleme, ali možemo reći da se kišonosni oblaci polako povlače. U nastavku dana bit će tu promjenjive naoblake i treba svakako računati na pojedine oborine, u prvom djelu dana posebno na krajnjem jugu, a potom u poslijepodnevnim satima na sjevernom dijelu. Treba izdvojiti i buru na Jadranu.

GALERIJA: Na HRT se vratila emisija urednice i voditeljice Tončice Čeljuske, evo kada ide nova epizoda

1/18

Treba reći da sa sjevera i dalje stiže razmjerno hladan, ali i nestabilan zrak. Dakle, danas će u unutrašnjosti biti promjenjive naoblake, na krajnjem istoku bit će i prevladavajuće oblačno, na Jadranu djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Temperatura zraka sutra će biti bez većih promjena, razmjerno svježe, u unutrašnjosti uz mogućnost mraza. Bit će djelomice sunčano, no vrlo promjenjivo. U nastavku tjedna temperatura zraka bit će znatno svježija nego što je bila u prethodnom razdoblju – rekla je u svom posljednjem obraćanju.

VIDEO: - 

 

   

Komentara 5

RO
robertmark
16:15 17.04.2024.

Kada će najaviti odlazak omiljeni kadar poput ace trice, tarika, drobca, šimičke, munižabe, popovičke... kadra kojeg je ufurao komunjara galić ?

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
17:58 17.04.2024.

Ako je najavila kroz suze, prognozirala je da će još biti mokro.

ŠB
ŠBDISJ
18:59 17.04.2024.

Dobra je, s vremenom sam ju zavolio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije