Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INMUSIC FESTIVAL

Oduševljena publika zborski pjevala s Killersima, Idles pokazali zašto su jedna od najvećih koncertnih atrakcija

Foto: PIXSELL
1/21
21.06.2022.
u 10:22

- Dobra večer Hrvatska! Napokon!, pozdravio je na hrvatskom jeziku publiku frontmen Killersa Brandon Flowers prije nego je u odličnom nastupu otpjevao 14 pjesama u prvom dijelu koncerta, uključujući i hitove "Spaceman", "Somebody Told Me" i "All These Things That I've Done" kojom su zaključili dio prije bisa.

Eksplozivnim nastupima grupa The Killers, Fontaines D.C. i IDLES sinoć je počelo 15. izdanje INmusica, koje je na jarunski Otok hrvatske mladeži dovelo tisuće ljudi iz cijele Europe. 

Posjetitelji su dolazili već u kasnim popodnevnim satima, a dočekali su ih koncerti bendova Nocktern i The Splitters. Prije pada mraka, nastupali su Hindsi i beograski KOIKOI, a na glavnoj festivalskoj pozornici oko 21 sat zasvirali su The Idlesi, jedan od najpoznatijih novijih post-punk bendova.  Karizmatični vokal  Joe Talbot dobro je zagrijao publiku i predstavio materijale sa sva četiri albuma Idlesa, uključujući i posljednji "Crawler", koji je izašao u studenom prošle godine.

Publika se, nakon njihovog nastupa, preselila na World Stage gdje je mladi irski indie post punk bend Fontaines D.C. brzo podigao koncertnu energiju hitovima poput “Sha Sha Sha”, “I love you”,”Boys in the better land” ali i balonima koje su bacili u publiku i time ju dodatno razveselili. 

Ipak, glavne zvijezde večeri bili su The Killers, koji su na glavnu pozornicu izašli u 23.15. 

- Dobra večer Hrvatska! Napokon!, pozdravio je na hrvatskom jeziku publiku frontmen Killersa Brandon Flowers prije nego je u odličnom nastupu otpjevao 14 pjesama u prvom dijelu koncerta, uključujući i hitove "Spaceman", "Somebody Told Me" i "All These Things That I've Done" kojom su zaključili dio prije bisa.

"I got soul but I'm not a soldier", jedan je od najpoznatijih refrena  Killersa, koji je publika zborski pjevala s Flowersom, prije povratka na bisu na kojem su izveli "The Man", "Human" u elektro varijanti i "Mr. Brightside". 

Drugog dana 15. izdanja INmusica, nastupa miljenik zagrebačke publike Nick Cave sa svojim bendom Bad Seeds, a prije njih od 18,30 minuta nastupaju malijski blues dvojac Amadou & Mariam, a nakon 20,30 sati londonska post-punk trojka White Lies.  

VIDEO: Livaković i hrvatska Meghan Markle izrekli sudbonosno 'da'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije