Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvrsna svirka

Odlično otvaranje festivala Karlovačko RockOff u Shock Show Industry D'Katran!

karlovačko rockoff
Foto: PR FOTO
1/17
14.09.2015.
u 07:30

Odlično otvaranje festivala Karlovačko RockOff pripalo je bendovima DarkvuD, The Hunting Dogs i Radio Aktiv, koji su uistinu ostavili srca na pozornici, a publici, ali i žiriju, priuštili nekoliko sati odlične nove glazbe i vrhunske svirke kojom su uspjeli rasplesati okupljene

Odlično otvaranje festivala Karlovačko RockOff pripalo je bendovima DarkvuD, The Hunting Dogs i Radio Aktiv, koji su uistinu ostavili srca na pozornici, a publici, ali i žiriju, priuštili nekoliko sati odlične nove glazbe i vrhunske svirke kojom su uspjeli rasplesati okupljene.

Led su malo iza 22 sata probili The Hunting Dogs, dvojac iz Rijeke sa svojim electro-shocked popom i sjajnom Albom Nachinovich pri mikrofonu. Njihovo poigravanje zvukom priuštilo je publici potpuno novo iskustvo. Elektronski duo koji se poigrava elementima rocka i jazza, uoči nastupa najavio je da se nada „općoj uživanciji“, a ona se za vrijeme njihova nastupa u Shock Show Industry D'Katran, na obostrano zadovoljstvo publike i benda, upravo i dogodila.

Nakon njih, čuli smo nešto potpuno drugačije; sinjski DarkvuD, a publika se pokrenula već nakon uvodne pjesme. Kako su i najavljivali, inspirira ih dobra volja, a cilj im je nasmijati publiku, u čemu su svojim nastupom na Karlovačko RockOff-u u potpunosti uspjeli.

Kraj prve festivalske  večeri obilježili su Radio Aktiv, pulsko-zagrebački ska osmerac, dobro poznat domaćoj publici. Iako je njihova koncertna uigranost neupitna, dečki su dali sve od sebe, a publika je njihov nastup i energiju objeručke prihvatila.  Jednom su izjavili da je „praktična promocija najbitnija i najbolja uživo“, a jučer su onu pred zagrebačkom publikom odradili besprijekorno. Sve su nožice u obostrano zadovoljstvo publike i benda, upravo i dogodila.

- Prve večeri festivala Karlovačko RockOff u Katranu smo vidjeli nastupe DarkvuDa, The Hunting Dogsa i Radio Aktiva i potvrdilo se predviđanje da ćemo imati pet vraški uzbudljivih klupskih večeri. Veseli nas da na festivalu imamo kremu nove domaće rock scene, a najvažniji zadatak festivala upravo je približiti te odlične mlade autore i bendove medijima i široj javnosti, da ne čekaju kao „mladi“ idućih deset godina“ – izjavio je nakon koncerta predsjednik žirija Hrvoje Horvat.

Ovog petka na pozornicu Shock Show Industry D'Katran popet će se Barbari, Ludwig, Manntra i NoA. 18.9. čeka nas pravi glazbeni vatromet!  Festivalski prostor će ispuniti zvukovi pop-rocka, žestokog rock'n'rolla s elementima elektronike, etna i folka, neo soula...

Barbari su peteročlani bend iz Istre, a slove za novo veliko ime na hrvatskoj pop/rock sceni. Članovi benda su Barbara Bunjas, Alen Bernobić, Goran Salvi, Dino Kalčić i Ivan Benažić Benza. Predstavili su se 2013. godine albumom "Monfiorenzo Underground", a krajem 2014. objavljuju album "Santa Barbara". Ovaj energičan bend želi u stvaranju pjesama ostati dosljedan sebi, a uspjehom smatraju osmijeh na licima ljudi koji ih slušaju.

Ludwig je spoj stvaralaštva dvojice glazbenika, kantautora i producenata, Stjepana Markovića i Ivana Škunce koji u sebi nose višegodišnje iskustvo komponiranja, glazbene kreativnosti kao i suradnje s renomiranim hrvatskim izvođačima. Svoje autorske pjesme odlučili su podijeliti sa širom publikom. Manntra je kao vizija, nastala 2011. godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi).Članovi benda su kroz eksperimentiranje i razmjenu idejapronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to elementima folk i etno glazbe. Tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali "Balkanski Rock". Iza sebe imaju dva studijska albuma, "Horizont" i "Venera", te nekoliko zapaženih singlova poput "Kiša", "Horizont", "Mornar" i "Vila", a trenutno pripremaju treći album.

NoA je djelo talentiranog klavijaturiste i autora Elvisa Sršena. Pjesma "Sve što želim" je autobiografska, melankolična neo soul priča o nemogućoj ljubavi. Gosti na pjesmi su Michael Bland i Sonny Thompson, bubnjar i basista Princea koji su s njim snimali i svirali sve hitove u '90-tima.

Pobjednik festivala na finalu 9.10. osvaja atraktivne nagrade (100 sati snimanja i produkcije u studiju, rad s profesionalnim producentom, produkciju singla i videospota) te nastup kao gost izvođač na koncertu Vatre u Domu sportova 23.10.2015.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna potražite na ulazu u Shock Show Industry D'Katran! Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata!

>>Večeras prvi iz serije koncerata u Shock Show Industry D'Katran

>>KARLOVAČKO ROCKOFF u najzanimljivijoj fazi - finale je pred vratima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije