Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenada preminuo

Od Saše Anočića opraštaju se kolege: Saša, organiziraj nam neko zabavno i duhovito kazalište tamo gdje si otišao

Zagreb: Premijera predstave Kiklop u režiji Saše Anočića
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/4
05.05.2021.
u 14:10

Od talentiranog redatelja i glumca oprostili su se kolege i brojna kazališta s kojima je surađivao.

Od svog kolege i prijatelja, glumca i redatelja Saše Anočića koji je iznenada preminuo u 53. godini, opraštaju se glumci i
brojna kazališta s kojima je surađivao. 

"Dragi,pretalentirani, duhoviti Saša Anočić... tugujem", napisala je glumica Jelena Perčin.

"Zašto najbolji među nama uvijek odlaze među prvima? Rijetko kada sam s nekim kliknuo na prvi pogled, kao što smo nas dvoje kliknuli. Rijetko s kime sam uživao raditi kao s tobom. Još rjeđe sam s nekime tako uživao u raspravama o umjetnosti. 
I još rjeđe sam vidio takvu količinu talenta. A to si sve bio ti. Ali to je sve nebitno. Jer si bio rijetko dobar čovjek. Kojeg sam stvarno i iskreno volio. Toliko sam volio sjesti s tobom i raspredati u svemu i svačemu. Ma nismo morali niti sjesti, bilo je dovoljno da se čujemo. Neopisivo ćeš mi nedostajati. Putuj mirno, prijatelju.  Requiescat in pace.  Moje iskreno saučešće obitelji", ovim riječima
od Saše se oprostio glumac Asim Ugljen.

Glumica Barbara Nola ovako je opisala Sašu i oprostila se od njega: "Frajer, cooler, glumac, redatelj, brejker, lucidan, genijalan, duhovit, šarmantan, talentiran, nježan, fanatičan, dubok... Saško bok, tugujemo."

"Pristupačan, skroman, nesebičan, talentiran i izuzetno pažljiv prema kolegama bio je Saša Anočić, koji je unatoč prošlogodišnjoj teškoj situaciji zajedno s kolegicom Dijanom Vidušin zaigrao prvi put u Teatru &TD u drami 'Donor'. Rijetko ga se posljednjih godina moglo vidjeti na sceni, više se bavio režijom, za koju je višestruko nagrađivan, tako da smo zaista bili počašćeni kad smo ga vidjeli na pozornici kako daje sve od sebe, bez fige u džepu. I bio je sjajan. Dragi Saša, počivaj u miru", napisali su o Saši iz Teatra & TD. 

"Umro je Saša Anočić. Strašna vijest stigla nam je nakon što smo zajedno s njim u ulozi redatelja odradili još jednu  zaigranu i veselu probu na predstavi "Iz života kukaca". Pokazalo se da mu je to bila posljednja proba u kazalištu za koje je živio… Otputovao je za Zagreb nakon probe, došao je pred kuću, ali do svojih najmilijih nije stigao. Sav onaj divan vedri i zabavni duh užitka u zajedničkom radu na stvaranju predstave koja nas je svih zabavljala i veselila, najednom se ugasio, a život u hodnicima splitskog HNK i na pozornici je zamro, nestao. Teško nam se prisjetiti ovako zaigranog rada na nekoj predstavi, ovoliko veselja, smijeha i užitka u stvaranju kazališta, a ne pamtimo ni ovakav iznenadni udarac, smrt koja je došla iz vedra neba. Saša, organiziraj nam neko zabavno i duhovito kazalište tamo gdje si otišao. Jednom ćemo ionako svi otputovati tamo.  I zajedno nastaviti rad na našoj predstavi koji smo sad tako iznenadno morali prekinuti…", emotivne riječi stigle su iz HNK Split. 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Kresimir1975
14:27 05.05.2021.

Kažu da se cjep1o u petak. Još jedan, pored Bandića i Balaševića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije