Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SETU FILMA

Objavljena fotografija snimljena nekoliko trenutaka prije nego što je Baldwin upucao snimateljicu

Foto: pixsell, profimedia
1/8
27.10.2021.
u 13:27

Na fotografiji Hutchins možemo vidjeti kako nosi kapu sa slušalicama i leđima je okrenuta kameri, dok se Baldwin vidi u kostimu. Sliku je podijelio glavni električar filma, Serge Svetnoy, koji je prije radio s Hutchins na nekoliko filmova. Svetnoy je rekao da je "njena krv bila na njegovim rukama", te da ju je držao u naručju dok je umirala

Na Facebooku je prije nekoliko dana objavljena je posljednja fotografija Halyne Hutchins na setu filma "Rust", a na njoj se vidi snimateljica kako stoji ispred Aleca Baldwina prije nego što ju je glumac slučajno upucao i ubio.

Na fotografiji Hutchins možemo vidjeti kako nosi kapu sa slušalicama i leđima je okrenuta kameri, dok se Baldwin vidi u kostimu. Sliku je podijelio glavni električar filma, Serge Svetnoy, koji je prije radio s Hutchins na nekoliko filmova. Svetnoy je rekao da je "njena krv bila na njegovim rukama", te da ju je držao u naručju dok je umirala.

U objavi na Facebooku u nedjelju okrivio je producente za njezinu smrt i prozvao "nepažnju i neprofesionalnost" među onima koji rukuju oružjem. Okružna tužiteljica Santa Fea Mary Carmack-Altwies rekla je za New York Times da je na setu pronađena "golema količina metaka" te kako je potrebna istraga o prirodi tog streljiva. Također je rekla kako je netočno vatreno oružje korišteno u nesreći na setu western-filma nazivati ​​"rekvizitnim pištoljem".

"Bio je to legalan, stari pištolj", rekla je Carmack-Altwies

Pištolj koji je Baldwin koristio bio je jedan od tri koje je stručnjak za vatreno oružje ili oružarnik stavio na kolica ispred zgrade u kojoj se uvježbavala scena, stoji u sudskim zapisnicima.

Pomoćnik redatelja Dave Halls skinuo je pištolj s kolica i dao ga Baldwinu, vičući "hladni pištolj", kako bi pokazao da je pištolj siguran. No, sudski zapisnici kažu da je bio pun pravih metaka. Izrađivača rekvizita i licencirana pirotehničarka Maggie Goll, koja je radila s Hallsom na drugoj produkciji, rekla je da je u prošlosti izrazila zabrinutost za njegovu sigurnost.

Goll je rekla da je podnijela internu pritužbu izvršnim producentima Huluove serije "Into the Dark" 2019. godine. Bila je zabrinuta zbog njegova ponašanja na snimanju.

Los Angeles Times citirao je dvojicu neimenovanih članova ekipe "Rusta" koji su pet dana prije pucnjave rekli da je Baldwinov kaskaderski dvojnik slučajno ispalio dva metka nakon što mu je rečeno da pištolj nema streljivo. Zabrinuti član ekipe rekao je voditelju produkcije u tekstualnoj poruci: "Sada smo imali tri slučajna pražnjenja. Ovo je super nesigurno."

VIDEO: Sanja Doležal otkrila je li joj draža 'Košulja plava' ili 'Za dobra stara vremena' 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar drug Joža
drug Joža
16:22 27.10.2021.

Da mi netko objasni šta 1 pravi metak uopće radi na mjestu snimanja igranog filma? Nositi prave metke za vrijeme dok se snima film je za zatvor.

AM
Axis Mundi
13:47 27.10.2021.

Van samog događaja koji smo komentirali ispod drugog članka, ova fotografija tj. scena (kao i cijeli set) ima puno dublje simbolike.

ZA
zagabria111
17:33 27.10.2021.

To je Amerika, dobro da ne nose pištolje u crkvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije