Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL O KOJEM SVI GOVORE

Novi preokret: Britanska policija zatražila istragu pokušaja pristupa Kateinu medicinskom kartonu

Foto: Reuters/Pixsell
1/8
20.03.2024.
u 14:17

Zahtjev je uslijedio nakon informacija objavljenih u listu Daily Mirror prema kojima se dogodio barem jedan pokušaj pristupa privatnim informacijama u The London Clinic, privatnoj bolnici u središtu Londona u kojoj je Kate u siječnju provela dva tjedna

Od policije je zatraženo da razmotri tvrdnje prema kojima je najmanje jedan zaposlenik privatne londonske klinike, čije usluge često koriste članovi kraljevske obitelji, pokušao pristupiti povjerljivoj medicinskoj dokumentaciji Kate Middleton, princeze od Walesa, dok je ona ondje bila hospitalizirana zbog operacije abdomena, rekla je u srijedu ministrica zdravstva.

Zahtjev je uslijedio nakon informacija objavljenih u listu Daily Mirror prema kojima se dogodio barem jedan pokušaj pristupa privatnim informacijama u The London Clinic, privatnoj bolnici u središtu Londona u kojoj je Kate u siječnju provela dva tjedna. List piše da je u bolnici u kojoj se uz Kate liječio i britanski kralj Charles pokrenuta interna istraga.

VEZANI ČLANCI

Ministrica zdravstva Maria Caulfield kazala je da su pravila o pristupu povjerljivim medicinskim informacijama o pacijentima "vrlo, vrlo jasna". "Osim u slučaju kada skrbite o određenom pacijentu ili vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smjeli imati pristup njegovu zdravstvenom kartonu", rekla je za radio LBC, dodavši kako je od "policije zatraženo da prouči taj slučaj".

1/30

U priopćenju londonske policije stoji da "trenutačno nije upoznata s takvim podacima". U međuvremenu Ured britanskog povjerenika za informiranje (ICO) ispituje tvrdnje. ICO nadzire provedbu propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

"Možemo potvrditi da smo primili izvješće o kršenju i procjenjujemo dobivene informacije", rekao je glasnogovornik Ureda u utorak.

Londonska klinika je za Mirror kazala: "Čvrsto vjerujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i povjerljivost u pogledu svojih medicinskih podataka." Glasnogovornik Kensingtonske palače odbio je potvrditi ili demantirati informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.

VIDEO Što se događa s Kate Middleton? O aferi govori najveća poznavateljica britanske kraljevske obitelji

 

Ključne riječi

Komentara 1

LO
Lokislav
15:39 20.03.2024.

Kako to da ja ne znam nikog tko govori o skandalu o kojem svi govore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije