Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S kraljevskih dvora

Nova knjiga otkriva: Meghan je postavila ultimatum Harryju, a kraljica je bila ljuta zbog njezine vjenčanice

Foto: PA/Pixsell
1/10
29.09.2022.
u 07:00

Ove jeseni objavljene su tri nove knjige o kraljevskoj obitelji koje otkrivaju pikanterije i nepoznate detalje o odnosima njezinih članova.

Britanska kraljevska obitelj, spletke s dvora i neposlušni prinčevi i princeze oduvijek su bili dobar spisateljski materijal i svako malo nam poznavatelji i stručnjaci za kraljevsku obitelj isporuče novi literarni uradak na tu temu. Zadnje dvije godine članovi kraljevske obitelji svojim odlukama i ponašanjem bili su nepresušan izvor materijala i inspiracije pa ne čudi što će ove jeseni biti objavljene čak tri knjige koje se bave odnosima Windsora. Knjigu "The New Royals: Queen Elizabeth's Legacy and the Future of the Crown" napisala je Katie Nichols, objavljena je u istom tjednu kada je pokopana kraljica Elizabeta II. i dosta je uznemirila duhove na kraljevskom dvoru i iznenadila čitatelje.

Nichols u knjizi piše da su se ovog proljeća Harry i Meghan sastali s njegovim ocem Charlesom i pomajkom Camillom kako bi razgovarali i pokušali izgladiti nesuglasice koje su nastale između obitelji i Harryja nakon njegove odluke da napusti kraljevske dužnosti i odseli se u Ameriku. Uz popodnevni čaj Harry je predložio da bi u buduće razgovore trebali uključiti medijatora, stručnjaka koji bi im pomogao da komunikaciju usmjere na pravi put. Charles je šutio, a Camilla je ispljunula gutljaj čaja i odrješito rekla da to ne dolazi u obzir jer se takve stvari uvijek rješavaju u obitelji bez svjedoka. Autorica ove knjige kaže i da je pokojna kraljica bila iscrpljena Megxitom i u knjizi piše:

– Kraljica je jasno dala do znanja da, ako Harry i Meghan odluče otići, neće moći iskoristiti prednosti toga što su dio kraljevske obitelji. Povjerila se prijatelju da je iscrpljena zbog cijele situacije. Bila je jako povrijeđena i rekla mi je: "Ne znam, nije me briga i ne želim više razmišljati o tome!" Autorica knjige otkriva da su se tenzije između Meghan i ostatka obitelji intenzivirale u tjednima prije njezina vjenčanja s Harryjem i tada ju je i kraljica pozvala na red. Naime, Meghan se sukobila s osobljem i prigovorila im povišenim tonom da u jednom veganskom jelu osjeća jaja i da je to nedopustivo. Kraljica ju je pozvala na razgovor i objasnila joj da se u palači tako ne razgovara s osobljem. Kraljica nije bila sretna ni zbog Meghanine odluke da nosi bijelu vjenčanicu i smatrala je, piše Katie Nichols, da je kao razvedena žena trebala poštovati tradiciju i pred oltarom se pojaviti u prljavobijeloj haljini.

Knjiga "The Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown" autora Valentinea Lowa također donosi pregršt pikanterija s dvora, a velik dio odnosi se na otuđene članove obitelji – Harryja i Meghan. Low u knjizi opisuje detalj iz 2018. kad su Harry i Meghan bili na turneji u Australiji. U svakom gradu dočekali su ih građani koji su čekali da se upoznaju s njima, a glumica je kasnije osoblju rekla: "Ne mogu vjerovati da nisam plaćena za ovo." Navodno, prema izvoru citiranom u knjizi, nakon što je vidjela obožavatelje kako čekaju ispred opere u Sydneyu, Meghan je rekla svojem timu: "Što svi oni rade ovdje? Glupo je." Low iznosi i informacije koje je dobio od bivših zaposlenika vojvotkinje od Sussexa koji su je opisali kao užasnu šeficu zbog koje su svaki dan na posao dolazili sa strahom, mnogi su i plakali zbog načina na koji se ophodila prema njima. Šest mjeseci prije nego što je Harry zaprosio Meghan, ona je navodno Harryjevu savjetniku rekla: "Mislim da oboje znamo da ću uskoro biti tvoja šefica."

Neki su autoru knjige rekli da ih je Meghan znala zvati svakih deset minuta i derati se na njih te da su zato mnogi dali otkaz. Interes javnosti privukao je još jedan podatak iz ove knjige, u kojoj autor tvrdi da je Markle nakon nekoliko mjeseci veze uporno od Harryja tražila da javno objavi da su zajedno i da se obrati novinarima koji su je, navodno, maltretirali. Njegov izvor u knjizi navodi: "Rekla mu je da javno obznani njihovu vezu ili će prekinuti." On se potpuno izgubio i prestrašeno govorio da će ga ona nogirati. I na kraju je objavio da su zajedno. Nova biografija o Camilli, čija je autorica Angela Levin, također otkriva kako je Camilla pokušala izgraditi prijateljski odnos s budućom snahom, ali je američka glumica bila nezainteresirana. Čak je pozvala Meghan i Harryja na ručak na kojem je Camilla pripremila obroke koje je Meghan izdala u jednoj kuharici, ali glumica nije bila oduševljena ovom gestom. Kralj, a tada princ Charles, također je htio da se Meghan osjeća dobrodošlo u obitelji i često je s njom razgovarao o umjetnosti. Dobro su se slagali sve dok Harry i Meghan nisu donijeli odluku o napuštanju obitelji koju je britanska javnost nazvala Megxit.

 

Komentara 2

GE
geler203
07:36 29.09.2022.

Hrvatska nije u sastavu VB, niti u Commonwealthu a niti ima kralja. Prestanite nas zamarati.

MO
modovisisajteMaraschino
07:40 29.09.2022.

i što joj je važno što jje bila ljuta? pod betonskom pločom je. da li je još uvijek ljuta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije