Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NETIPIČNI GLUMCI

Nisu lijepi, mršavi i uspješni, a gledatelji ih obožavaju

Foto: PIXSELL
1/5
18.11.2017.
u 21:14

U zlatnom dobu televizije vrijede neka nova pravila, a glumci ne robuju standardima, nego su drukčiji i neobični

Lijepi, seksepilni, mršavi – to je stereotip prema kojem se odabiru glumci jer producenti smatraju kako će zbog njih ljudi gledati filmove i serije. No u novom, zlatnom dobu televizije, koje je omogućilo obilje streaming servisa i u kojem se sve epizode serije gledaju u jednom danu – vrijede neka nova pravila. Sve je više glumaca koji nisu lijepi prema nametnutim standardima, nego su drukčiji, neobični i prije svega – svoji. I kao takvi neopisivo privlače gledatelje.

“Ja sam Taylor; moje su zamjenice oni, njima i njih”, ova otvorena izjava o rodnom identitetu uvela je Taylora Masona – nevjerojatno inteligentnog/inteligentnu IT stručnjaka/stručnjakinju kojega/koju glumi Asia Kate Dillon – u seriju “Milijarde”.

Taylor je osoba koja se ne želi deklarirati ni kao ona ni kao on, a ni kao ono. Želi da se o njemu/njoj govori samo kao o “njima”. A jednako je i s Asijom Kate Dillon, koja ih glumi. To je prvi put u televizijskoj povijesti da nebinarnu osobu glumi nebinarni glumac.

Asia naime smatraju kako se na biološki spol često gleda kroz prizmu binarnosti, ali je to daleko od prave istine. Oni sami rođeni su prije 32 godine u Ithaci u New Yorku i završili su Akademiju za dramsku umjetnost i mjuzikl. Deklariraju se kao panseksualac, odnosno izabrali su seksualnu orijentaciju koju karakterizira seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama bez obzira na njihov spol ili rodni identitet.

Panseksualci sebe nazivaju i spolno slijepima jer im je spol nebitan u odlučivanju tko im je privlačan ili ne. Asia smatraju i kako je puno važnije da ih netko privlači kao osoba, a ne fizički.

Asiju su upravo serija “Milijarde” lansirali u orbitu slave, prije svega jer odlično glume, a dobili su i nagradu Emmy za sporednu ulogu. Izabrali su je primiti u kategoriji najboljega glumca, jer riječ “glumac” može značiti i ženu i muškarca. Sve ovo zvuči vrlo zbunjujuće i teško je čitati o jednoj osobi kao o “njima”, ali Asia od 2015. godine brišu sve postove koji ih stavljaju u rodne uloge.

Emmyja za najbolju sporednu ulogu dobio je i Eric Allen Stonestreet, 36-godišnji komičar najpoznatiji po ulozi Camerona Tuckera u seriji “Moderna obitelj”, koja je postala popularna diljem svijeta. U njoj glumi debeljuškastog, cendravog, posesivnog i ljubomornog homoseksualca te je svojom karizmom ukrao show.

Njegovo utjelovljenje gay oca maloj posvojenoj Vijetnamki smiješno je i dirljivo, a cijela uloga Camerona dovedena je do savršenstva. Toliko da nitko ne bi pomislio da je u pravom životu heteroseksualan i voli samo žene, kako tvrdi. LGTB zajednicu, međutim, podržava.

“Postao sam puno aktivniji u toj zajednici i osjećam se odgovornijim za ono što govorim i radim. Osobito sam zaštitnički raspoložen prema svom partneru u seriji, Jesseju Tyleru Fergusonu, koji je otvoreno homoseksualan i ima muža i u stvarnom životu”, izjavio je Eric, kojem je uloga proširila vidike.

Još je jedna serija pravi rasadnik netipičnih junaka, koje gledatelji ne mogu ne voljeti. “Silicijska dolina” upravo snima treću sezonu, a obožavatelji diljem svijeta jedva čekaju da vide što će se dogoditi s ekipom koja ih nevjerojatno živcira, ali se s njom mogu saživjeti. Glavnu ulogu tumači Thomas Steven Middleditch, 35-godišnji Kanađanin koji maestralno portretira lik Richarda Hendricksa. Smotan je, nevjerojatno socijalno neinteligentan, stalno donosi pogrešne odluke, u stresu je bez prestanka i ima nevjerojatne prohtjeve od djevojaka. Kad je jednu od njih ostavio jer nije koristila tab nego razmake na tipkovnici, geekovi diljem svijeta dobili su svog heroja.

Glumac sam bio je jednako smotan klinac, kojeg je tek gluma promijenila. Zahvaljujući satovima glume, od dječaka kojeg su maltretirali postao je popularan i omiljen mladić u srednjoj školi. Crvenokosi “geek” zapravo je duhovit tip u pravom životu i sretno oženjen.

Baš kao i 36-godišnji Todd Joseph Miller, koji u “Silicijskoj dolini” glumi Erlicha Bachmana, nevjerojatno egocentričnog, lažljivog i antipatičnog tipa sklonog porocima kojeg se nitko ne može riješiti. Baš kao ni gledatelji, koji ga vole.

TJ je inače završio fakultet i trebao postati psiholog, ali se zarazio stand-up komedijom i umjesto toga postao glumac, pisac, komičar i producent. Već je niz godina u vezi sa Kathryn Gorney, glumicom kojom se i oženio prije dvije godine.

Uloga Bachmana ne samo da mu je donijela popularnost nego ga je i uvela na A listu glumaca, te je prošle godine snimio film s Jennifer Aniston “Ludi Božić u uredu”.

VIDEO: Ovo su najzanimljivije nove TV serije

 

 

Komentara 2

U1
ursus_1212
12:45 19.11.2017.

Nitko ne obožava tu tzv. normalnu obitelj.

DI
Diesel
08:08 19.11.2017.

Da nema Sofije, nitko ih nebi gledao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije