Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predala odvjetnicima

Nikolina progovorila i iznijela pritužbe na policiju i zaštitare: Sumnjam na organizirani kriminal

Foto: Instagram
1/9
10.08.2020.
u 08:40

Rok Gale navodno je napao Vidoja, njena kći Hana pala je u nesvijest zbog stresa i završila na hitnoj, a ostali su i bez stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura.

Voditeljica Nikolina Ristović u Kaštel Starom provela je svoj odmor iz pakla. Naime, tamo je stigla sa suprugom, povjesničarem umjetnosti Vidojem Ristovićem, djecom i prijateljima, ali ni najmanje nije očekivala ono što ju je snašlo.

1/9

Nikolina kaže da su ih izbacili iz vile, čija je navodna vlasnica Ana Šabić, supruga slovenskog državljanina Roka Gale. Rok Gale navodno je napao Vidoja, a njena kći Hana pala je u nesvijest zbog stresa i završila na hitnoj, a ostali su i bez stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura. 

"Kako smo čuli od našeg odvjetnika koji se susreo sa svakakvim kriminalnim radnjama, ovakvo zvjerstvo u povijesti hrvatskog turizma, koji traje 20 i nešto godina, nije zabilježeno. Zaista, ovo je zvjersko-razbojnički čin. Ja bih voljela znati što se u međuvremenu dogodilo s Rokom Galom. Je li on priveden na saslušanje? Jesu li pregledane, pretresene privatne prostorije koje upotrebljava Rok Gale i njegova supruga Ana Šabić, i je li što učinjeno po pitanju naše tužbe?" upitala se Nikolina u razgovoru za Dalmatinski portal. Dodala je da su njihova prava bila konstantno uzurpirana cijelo vrijeme boravka, poput snimanja kuće 24 h na dan. Nikolina potiče Galu na objavu snimki da se vidi što se točno dogodilo te jesu li oni zapravo uništavali kući kako Gale tvrdi.

"Nadam se da će hrvatsko pravosuđe i kriminalistička policija reagirati na pravi način i da će se naš slučaj riješiti, da će se pravda dogoditi. Mislim da je to sramota i za hrvatski turizam i za pokušaj normalizacije odnosa između Srbije i Hrvatske. Ovdje je bio niz prijetnji i šovinističko-nacionalističkih ispada od vlasnika i njegove supruge, što prema meni, što prema mom suprugu. Ja sam Hrvatica, udana sam za Srbina, ali očito je to dovoljan razlog da vas netko gadi i ponižava na najgori mogući način, kao što su oni radili", kazala je Nikolina.

1/9

Rekla je i kako im se zbog toga nitko nije ispričao, ni vlasnik vile, ni agencija, a pritužbi je imala i za postupanje zaštitara i policije.

"Policija je bila vidljivo prisna sa zaštitarima koji se nisu htjeli legitimirati i ja još uvijek ne znam iz koje su zaštitarske tvrtke. Zatim, u par navrata su meni prijetili da će me privesti kada sam fotografirala službenike na javnom mjestu da bi mi kasnije u stanici rekli da je to potpuno dozvoljeno. Jedan od tih službenika mi je uzeo mobitel i izbrisao fotografije koje sam kasnije vratila jer sam informatički pismenija. Potom su stali na stranu Roka Gale u trenutku kada je moja kći pala u nesvijest, kada je došla hitna pomoć. Naime, nisu omogućili pristup pacijentu da je pregledaju jer u tom trenutku nije se znalo je li u padu udarila glavom u pod, polomila vratni kralježak i je li vitalno ugrožena. Nisu dozvolili pripadnicima tima hitne pomoći da uđu u kuću nego je ona bila doslovce iznesena i utrpana u kombi i odvezena na Firule", ispričala je Nikolina i dodala da, kada je trebalo pakirati stvari za njih osmero u kući, njoj nisu dali ući te su joj poručili da ona "kao četnička prostitutka u tu kuću neću ući ni za 15 njihovih života i pri tome sam, budući da je telefonska linija kojom sam komunicirala u tom trenutku sa svojom kćeri bila otvorena, čula vrlo prisan razgovor zaštitara i Roka Gale i njegove žene gdje su pričali o zajedničkim poznanicima, djeci, zemljištima, rodbini".

Zaključila je s nadom da će pravosudna tijela odraditi svoj posao te da takvog kriminala u Hrvatskoj više neće biti.

Podsjetimo, dvanaestog dana boravka u vili, s 30. na 31. srpnja, izbačeni su na ulicu i ostavljeni bez stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura. Navela je da je riječ o novcu u gotovini (65 do 68 tisuća eura), muškom satu Custos (18 tisuća eura), satu Rolex Daytona rose gold (35 tisuća eura), narukvici Cartier Love s brilijantima (40 tisuća i 600 eura), muškom satu Pierre Kunz (zlato) 13/50 (25 tisuća eura), ženskom prstenu Cartier Panther (25 tisuća eura) te Chopard prstenu 3.75 ct (bijelo zlato) u vrijednosti 65.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 99

DU
Deleted user
08:55 10.08.2020.

Ajde, nije to tako loše, dobila si par dana medijske pažnje, pa Ivana Knoll, Lidija Bačić i Nives danima se skidaju gole kako bi privukle pozornost i prodale par slika po 500 kn!

MA
Majkomoja
09:15 10.08.2020.

Men se čini da je Vidoju ponestalo para

ZA
zagi101
09:20 10.08.2020.

tko još nosi sa sobom tolko gotovine, laže čim zine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije