Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna bitka

Nikola Pokrivač: Nema predaje, sve ću podnijeti za ženu i kćer

Foto: Josip Regović
1/3
08.06.2017.
u 08:05

Hodgkinov limfom nogometašu se vratio treći put. Dok čeka podudarnog darivatelja čije matične stanice za njega znače život, Nikola snagu crpi iz osmijeha svoje jedinice Nike

Čeka nas dugačak put. Želim zahvaliti svim ljudima na podršci i ukazati im na to koliko je važno pomoći spasiti nečiji život, ne govorim tu samo o Nikoli nego i o svima koji trebaju matične stanice. Ako odluče pomoći, mogu se obratiti izravno Zakladi Ane Rukavine ili donirati nešto udruzi koja stvarno ovisi o našim donacijama jer s pomoću tog novca obavljaju tipizaciju tkiva – rekla je Katarina Pokrivač, supruga nogometaša Nikole Pokrivača koji se posljednje dvije godine bori s Hodgkinovim limfomom, karcinomom koji mu se vratio treći put.


Ni godinu dana nakon što je sa suprugom Katarinom dobio kćer Niku, Nikola se u kolovozu 2015. godine morao suočiti s najvećim izazovom života – dijagnosticiran mu je klasičan Hodgkinov limfom, maligno oboljenje limfocitnog tkiva koje se, unatoč brojnim kemoterapijama, i dalje vraća. Nikola ponovno prima kemoterapiju i nakon toga mora na transplantaciju matičnih stanica, jedinu preostalu opciju za ozdravljenje. Prvi potencijalni donori bili su članovi obitelji 31-godišnjeg sportaša rodom iz Međimurja, no nitko od njih nije se pokazao kompatibilnim pa potraga za podudarnim darivateljem i dalje traje.

Uz vjeru, obitelj mu cijelo vrijeme daje snagu za oporavak. – Stalno su bile uz mene. Najviše mi je snage davala moja mala Nika zbog koje se vrijedilo boriti i zbog koje sam sve izdržao. Uz nju je sve bilo lakše – prije godinu dana rekao je Nikola za časopis Story. Prije toga nogometaš nikada nije bio ozlijeđen ili bolestan, a za dijagnozu je doznao slučajno.

– Bio sam na pripremama s klubom iz Tel Aviva za koji sam potpisao ugovor. Ondje sam prošao liječnički pregled i dobio tri dana slobodno da odem po stvari u Zagreb. U ta tri dana pojavila mi se kvrga na vratu. Otišao sam liječniku koji je tkivo poslao na analizu. Najgore je bilo to čekanje – rekao je. Iako je nogomet bio velik dio njegova života, danas je Pokrivač usredotočen na ozdravljenje. Ova mu je situacija, kao i ostalim članovima njegove obitelji, promijenila život. – Na puno toga gledaš drukčije. Sada živim dan po dan i svaki nastojim maksimalno iskoristiti – rekao je jednom prilikom, a njegova je supruga dodala:
– Nisi kao prije, uvijek misliš što ako... U glavi ti je sve što si proživio. Osam mjeseci bilo nam je grozno iako to nitko nije primijetio. Trudila sam se da sve bude normalno. Kad vidiš kako si se prije živcirao zbog gluposti... Danas samo mislimo na to da Nikola bude zdrav i da uživamo s kćeri. Više se ni zbog čega ne živciramo.

Komentara 3

Avatar mali322
mali322
09:34 08.06.2017.

Sretno ljudino!

Avatar southman
southman
08:44 08.06.2017.

Ne daj se Nikola ! Sretno ti bilo !

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
08:19 08.06.2017.

Drži se Nikola!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije