Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAO GA SPASITI

Nije mu dao da se preda! Dirljiva gesta slavnog chefa dovela mnoge do ruba suza

Born Famous.
Foto: ZJJF/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/11
22.11.2020.
u 14:38

Nakon borbe s rijetkim oblikom raka, natjecatelj Masterchef Junior Ben Watkins, izgubio je bitku za život.

Svijet kuhara ostao je u nevjerici nakon što je natjecatelj šeste sezone showa Masterchef Junior, 14-godišnji Ben Watkins, preminuo nakon teške borbe s rijetkim oblikom raka. Preminulom dječaku bio je dijagnosticiran angiomatoidni fibrozni histiocitom, a teška dijagnoza rastužila je njegove brojne obožavatelje koje je osvojio tijekom svog kulinarskog TV debija sa samo 11 godina.

Jedan od sudaca showa popularni chef Gordon Ramsay, saznaje TMZ, dječaku je donirao u tajnosti 50.000 dolara (oko 320 tisuća kuna) za liječenje raka s kojim se borio protekle dvije godine. Osim velikodušne geste, Ramsay je zaželio dječaku brz oporavak pozivajući na akciju preko GoFundMe stranice za prikupljanje sredstava u borbi protiv dječakove bolesti.

Premda je Ben napustio svijet, prikupljena sredstva iz akcije biti će dodjeljenja njegovoj obitelji. Riječ je o iznosu od 200 tisuća dolara, odnosno malo više od 1.27 milijuna kuna.

Born Famous.
1/5

Godinu i pol dana liječio se od rijetke bolesti, no bolest je bila jača. Ben je preminuo proteklog ponedjeljka, a tužnu vijest otkrio je njegov skrbnik Anthony Edwards za Chicago Tribune. - Molili smo se za drugačiji ishod, ali Benova pluća više mu nisu mogla davati zrak potreban za disanje. Bilo je prestrašno - kazao je Anthony. 

Inače, dječakov život obilježila je velika tragedija. Prije tri godine otac mu je ubio majku, a potom i presudio sebi, no Ben unatoč svemu nikada nije gubio vedar duh i volju za životom. Njegova obitelj za Bena je govorila da je "jedan od sretnika" jer je bez obzira na stravičan gubitak roditelja i dalje imao druge voljene koji su brinuli za njega. 

Benova smrt potresla je i slavnog kuhara Gordona Ramsaya koji se na Twitteru se oprostio od njega. "Danas smo izgubili chefa u MasterChef Junioru. Bene, bio si nevjerojatno talentiran amaterski kuhar i još snažniji mladić. Tvoj mladi život doživio je puno teških preokreta, no uvijek si ustrajao. Šaljem svoju ljubav tvojoj obitelji u ovim teškim trenucima", napisao je.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije