Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Ni natjecateljica ni Tarik nisu znali odgovor na pitanje o poznatom zagrebačkom spomeniku, znate li vi?

Trebalo je odgovoriti stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića, a znalac Bruno potvrdio joj je da se radi o Jelačiću
21. siječnja 2021. u 21:56 5 komentara 26750 prikaza
Foto: HRT/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/7

U večerašnjoj emisiji popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš" na vruću stolicu sjeli su Branimir Topić iz Hrvatskog Leskovca i Irena Hrković iz Jastrebarskog. Vidjeli smo dva stila igre, a na kraju i dva različita rezultata. Dok je Branimira defanzivni stil vratio na 1000 kuna, Irena je više riskirala i na kraju osvojila 64 tisuće. 

Branimir Topić je prvi džoker iskoristio već na pitanju za 4000 kuna. "Koji je najmoćniji od ovih književnih likova?", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Čolakovićev Ali-paša, Gundulićev Osman, Andrićev Omer-paša i Mažuranićev Smail-aga. Premda je pretpostavio da je odgovor Osman, jer je on imao najveću titulu, za pomoć je pitao znalce, a Ivan Jurić mu je potvrdio da se radi o Osmanu.

- Zašto sebi ne vjerujete?, pitao ga je Tarik Filipović i dodao da je ostala gorčina zbog bezveze potrošenog džokera. 

Topić je novi džoker iskoristio već na idućem pitanju koje je glasilo: "Čiji je orangutan ljubimac Clyde?", a ponuđeni odgovori bili su čovjeka iz Colorada, Laramieja, San Fernarda ili Bitter Ridgea. Premda je prepoznao da se radi o filmu s Clintom Eastwoodom i rekao da sumnja na San Fernardo, natjecatelj je iskoristio džoker pola/pola, prije nego je što je ponudio točan odgovor.

 | Autor : HRT/Screenshot Foto: HRT/Screenshot

Branimir je ispao već na idućem pitanju koje je glasilo: "Kojom državicom vlada istoimena dinastija?", a odgovori Lihtenštajnom, Monakom, Brunejom ili Katarom. Topić je zvao džokera, koji mu je rekao da sumnja nba Brunej, no on je kazao kako bi izbacio Brunej i Katar.

Odlučio se za Monako, što nije točan odgovor jer tom kneževinom vlada obitelj Grimaldi. 

 | Autor : HRT/Screenshot Foto: HRT/Screenshot

Iduća natjecateljica dva je džokera iskoristila na filmskom pitanju za 16 tisuća kuna. Trebalo je pogoditi koja je pasmina pasa stradala u filmu "Riba zvana Wanda". Ponuđeni su bili koker španijeli, pomeranski špicevi,  jorkširski terijeri ili francuski buldozi

. Irena je nazvala supruga, koji je kazao kako misli da se radi o koker španijelima. Uzela je džoker pola/pola, a nakon što su ostali terijeri i buldozi, odlučila se za terijere. 

 | Autor : HRT/Screenshot Foto: HRT/Screenshot Pomoć je tražila i na drugom pragu, za 32 tisuće kuna. Trebalo je odgovoriti stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića, a znalac Bruno potvrdio joj je da se radi o Jelačiću. "Zanimljivo, nisam niti ja to znao. Večeras odmah zovem sve Emire koje znam, kazao je Tarik. Irena  je odustala na 12. pitanju koje je glasilo "Pojam dromomanija odnosi se na bolesnu potrebu za čime"? Odgovori su bili kupnjom, putovanjem, plesom ili pićem. Točan odgovor bio je za putovanjem. 

kemal monteno koncert LEGENDARNI GLAZBENIK Šest godina bez Keme: Gesta ovog čovjeka najbolje govori koliko su ga svi cijenili U UREDU Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao Lady Gaga at 2021 Presidential Inauguration - Washington KOMENTAR HRVOJA HORVATA Dovoditi u pitanje profesionalizam Lady Gage može samo Lady Baba

 

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
 • Avatar Tombstone
  Tombstone:

  Pa se pitate zasto je Kusturica promijenio ime...kad je skuzil da je nazvan po konju

 • navijala:

  Moglo joj pomoći aludiranje na aerodrom,pa i cesta je drum,ali eto nije.

 • Split71:

  Kao i Tarik nije znao,mos se mislit.....