Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davna 1996.

VIDEO Bio je to neviđen skandal na Dori: Čuli su se urlici, nastao požar, a pobjednica se pravila da se ništa ne događa

23.02.2008.,Opatija - Dora, finalna vecer, Maja Blagdan. Photo: Nel Pavletic/24sata
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/13
22.02.2024.
u 11:49

Večeras će se održati prva polufinalna večer glazbenog natjecanja Dora, a mi smo se prisjetili pobjednice Maje Blagdan i požara koji je izbio kada su je proglasili pobjednicom.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, poznatiji pod nazivom Dora, održava se još od davne 1993., a i tada je bio jedan od najiščekivanijih događaja u Hrvatskoj. Svi se sjećamo skandala koji se dogodio na Dori 1996. godine u Opatiji kada je glazbenica Maja Blagdan doslovce zapalila pozornicu pjesmom "Sveta ljubav" s kojom je i odnijela pobjedu. U tadašnjoj Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner prilikom proglašenja pobjednika prskalice su izazvale požar na pozornici. 

Kako su domaći mediji svojevremeno prenosili, na snimci se jasno vidio gusti dim na lijevoj strani ekrana. Naime, požar se dogodio prilikom proglašenja pobjednice. Prvo su se čuli urlici, a zatim i trčanje, a na kraju je netko uzviknuo: "Požar!" Nakon toga čuo se i aparat za gašenje požara dok su se skoro svi u publici i natjecatelji pretvarali kao da se ništa strašno ne događa. Na sreću svih, nije došlo do težih posljedica i ozlijeđenih. Maja Blagdan te je godine gostovala u polufinalu Eurosonga, a bila je tek na 19. mjestu. U finalu Eurosonga ipak je zasjala na četvrtom mjestu, što je jedan od dva najbolja rezultata u povijesti natjecanja Hrvatske na tom popularnom glazbenom natjecanju. 

Podsjetimo, Maja Blagdan danas živi povučeno, dalje od očiju javnosti. Prošle je godine posjetila dizajnera Ivicu Skoku kako bi zajedno odabrali haljinu za dodjelu nagrade Porin.

"Napokon se pojavila! Moja draga Maja Blagdan došla je odabrati haljinu za prestižnu glazbenu dodjelu nagrada Porin. Sretan sam i jako se veselim novim suradnjama. S Majom sam odradio stotine emisija i nastupa. Najdugovječnija suradnja. Divna moja Maja", napisao je Ivica u opisu objave u kojoj je podijelio fotografiju s pjevačicom. Najavila je i novi album. 

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

Ne bih rekla da je riječ o povratku, trenutno je u pripremi dvostruka kompilacija "Za nas". Na njoj će se naći 40 pjesama i njome obilježavam 30 godina od izlaska prvog CD-a - rekla je Blagdan za Večernji list početkom ožujka prošle godine. Istaknula je i kako joj novi nastupi trenutno nisu u planu, a sav fokus usmjerila je na izlazak kompilacije na kojoj će se naći njezini najveći hitovi, a marljivo radi i na novom materijalu. 

 

23.02.2008.,Opatija - Dora, finalna vecer, Maja Blagdan. Photo: Nel Pavletic/24sata
1/17

 

- Tako je, nastupi za sada nisu u planu. Posvećena sam albumu i promociji, a nakon toga u planu je i snimanje novih pjesama. To je sve već spremno, ali kad će to sve biti objavljeno to još ne znam. Vjerojatno do kraja godine - otkriva Blagdan koja svjetla reflektora zamijenila mirnim životom u kojem je okrenuta vjeri. 
 

VIDEO: Više se ne skrivaju: Glumica iz 'Kumova' i glazbenik koji se lani razveo uživaju u ljubavi

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
12:42 22.02.2024.

"1996.....prskalice su izazvale požar na pozornici. " Skandal? Ne. To je bila nezgoda . A skandal je sve ovo u što se taj nekad renomirani festival pretvorio.

Avatar rubinet
rubinet
12:28 22.02.2024.

Maja Blagdan- velika umjetnica.

Avatar memento mori
memento mori
12:45 22.02.2024.

Mene zanima zašto je ovogodišnji (s pravom) favorit ušao na Doru kao rezerva? Tko bira te pjesme i pjevače? Tko su ti ljudi i koji su im kriteriji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije