Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Nenad Ninčević: Bilo bi najbolje da se vrati Dora

Franka
Foto: Reuters
1/4
10.05.2018.
u 07:00

Voditelj HRT-ova tima na Eurosongu Tomislav Štengl kaže da je Franka nastupala s mnogo favorita. Pjevačica je razočarana ispadanjem

Unatoč velikim očekivanjima i snažnoj vokalnoj izvedbi naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Franka Batelić nije se plasirala u finale. I dok su neki gledatelji komentirali da Franka ima odličan glas, drugi su pisali da je nedostajalo plesača, ‘začina’, i da pjesma nije dovoljno sugestivna.

Dan poslije se oglasila 25-godišnja pjevačica:

- Naravno da sam tužna i razočarana, no dala sam najbolje od sebe i nadam se da ste se ponosili. Sutra je novi dan, novo poglavlje, nova avantura – istaknula je. A da je teško pogoditi ukus publike i trendove u glazbi složili su se i domaći glazbeni stručnjaci, kao i voditelj HRT-ova tima na natjecanju za Pjesmu Eurovizije Tomislav Štengl:

- Do posljednjega trenutka nadali smo se da će Franka ostvariti ulazak u završnicu, iako smo znali da je naša predstavnica nastupala s mnogo favorita, prema mišljenju novinara i komentatora. Ovime želimo čestitati Franki i cijelomu timu.

Naš istaknuti skladatelj Zrinko Tutić tvrdi:

Dosad se nije pokazalo da je pjevanje na engleskom jeziku neka prednost, možda da je pjevala na hrvatskom to bi dalo neku specifičnost jer tražiš neki moment po kojem ćeš se izdvojiti. Na koncu, znali smo sto puta dobro igrati na nekom natjecanju, pa ne biti u finalu. Svi smo to u životu prošli - kaže Tutić. Njegov splitski kolega Neno Ninčević ima jasan stav.

- Franka je bila odlična, no to je lutrija. Bilo bi glupo reći da je pjesma loša, jer nije, a ako ćemo iskreno, zaslužile su i ostale pjesme finale. Možda je riječ o broju stanovnika i glasačkoj mašineriji? Jer sve su pjesme s ovogodišnjeg Eurosonga, barem ono što sam dosad čuo, slične kvalitete. Bilo bi najbolje da se Dora vrati, prvi bih napisao pjesmu. Imala je i veliku gledanost, ne znam gdje je zapelo - kaže Ninčević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije