Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loto djevojka

Neke voditeljice lota pamtimo po gafu, a čak i one iskusne strahovale su od ovoga

Foto: pixsell
1/8
06.02.2020.
u 21:27

Najpoznatija loto-djevojka je Suzana Mančić, a kada su joj ponudili posao voditeljice lota htjela je odbiti tu ponudu.

Lijepe voditeljice koje su nekada donosile sreću igračima lota više nisu zaštitna lica ove igre, ali gledatelji i ih i danas najviše pamte po tom njihovu angažmanu. Zasigurno najpoznatija loto-djevojka iz regije bila je Suzana Mančić koja je voditeljski angažman u lotu prihvatila sredinom 80-ih, a priznala je kako na početku nije željela raditi taj posao i nije bila oduševljena svojom novom ulogom.

– Prvo izvlačenje bilo je bez tona, bila sam u neprikladnoj haljini i samo sam pokazivala loptice. Sjećam se kako sam pomislila “što mi ovo treba”. Nisam ni slutila da će mi loto donijeti toliku popularnost – izjavila je Mančić prije nekoliko godina kad se obilježavalo 40 godina postojanja Hrvatske lutrije. Prisjetila se tada i jedne zanimljive situacije koja joj se dogodila u karijeri loto-voditeljice.

– Ostalo mi je u pamćenju da su jednom u Bitoli pogođene tri sedmice zaredom. To je izazvalo buru i skandal pa sam zbog toga čak i gostovala u glavnom dnevniku – ispričala je Suzana. Loto se na Hrvatskoj radio televiziji izvlači od 1988. godine. Tada se ta emisija zvala TV fortuna te je emisiju vodila Dinka Hrstić, a kasnije je ulogu voditeljice ove 15-minutne emisije imala Mirna Berend, potom Ljiljana Saucha te Doris Vrandečić Vučković koja je prva vodila izvlačenje hrvatskog lota .

U nedavnom intervju za Slobodnu Dalmaciju rekla je da joj je to bio jedan od ljepših perioda karijere iz kojeg nosi divne uspomene i prijateljstva koja traju i danas. U povodu obilježavanja trideset godina od prvog izvlačenja lota Doris se prisjetila kako je išla svugdje s Hrvatskom lutrijom i pamti to razdoblje po tome što su stvarali nešto novo i prihvaćali njezine ideje.

– Predložila sam ekipi Hrvatske lutrije promidžbu u obliku anketiranja građana. Pitali smo ih što bi učinili kad bi osvojili milijun ili dva milijuna kuna i snimali smo njihove odgovore. Svašta su zaželjeli pred našim kamerama – od perilice rublja i stanova za djecu do putovanja po svijetu. Time smo apstraktne brojke učinili stvarnima. Kampanja se pokazala uspješnom i provodila se sve donedavno – prisjetila se Doris tada. Doris je i dalje na HRT-u, ima nešto drukčiji imidž i gledamo je u emisiji “Mir i dobro”. Loto je obilježio i voditeljsku karijeru Karmele Vukov Colić, a njezin angažman počeo je 1993. godine i to samo tjedan dana nakon što je rodila kćer. Karmela je jednom prilikom rekla da se uvijek pazilo na svaki detalj. Nije bilo mjesta za improvizaciju, jer ipak je riječ o emisiji u kojoj se dijeli novac. Karmela je znala zaigrati ovu igru na sreću, a dobitak koji je osvojila iznosio je 40 kuna.

– Veselilo me vidjeti kome ide taj novac jer igrači nisu nadnaravna bića, oni žive među nama, svakodnevno ih susrećemo u raznim situacijama i ljudi su kao i svi mi, samo je njih u nekom trenutku u igri dotakla sreća – rekla je Karmela kada se 2012. godine oprostila od vođenja Lota i dodala je kako su joj uvijek bili dragi susreti s dobitnicima. Karmela je prije godinu dana napustila HRT i posvetila se svojim projektima, a gledatelji je mogu gledati na Laudato TV-u i u mjuziklu “Menopauza”.

Jedan od većih dobitaka na lotu podijeljen je i 2009. godine i iznosio je 26 milijuna kuna, a tadašnja voditeljica Paola Poljak rekla je da bi ona svoj iznos podijelila sa svim članovima obitelji. Pričajući o svojoj loto-karijeri, često se znala prisjetiti i jednog gafa.

– Iako sam najkraće vodila izvlačenja, sigurna sam da će me mnogi pamtiti po gafu kada sam najavila emisiju riječima: “Ovo je izvlačenje Lota sedam od trideset deset” – prisjetila se Paola. Godine 2012. zajedno s Karmelom i Suzanom Pardačer napustila je ovu emisiju, a na njihova mjesta došle su Vanja Halilović i Jelena Glišić. Vanja je voditeljsku poziciju u lotu zadržala dvije godine i od tada se nije vraćala televizijskim projektima, a nakon toga je ta uloga pripala Mirni Maras koja vodi Bingo. Otkako je postala dio ovih emisija, poznanici je neprestano ispituju koji su brojevi dobitni, a ona im mora stalno objašnjavati kako nitko ne zna koji brojevi će izaći iz bubnja.

Mirni je kao i Suzani Pardačer uvijek najveći strah bio da ne pročita krive brojeve i da ne pomiješaju brojeve šest i devet. Titulu loto-djevojke nosila je i Tina Katanić koja se sada povukla iz javnosti. Sreću igračima Lota sada donose Jelena Glišić, Dunja Mutevelić i Paula Čatipović koja se posljednja priključila ovom voditeljskom timu.

– Za mene je uloga voditeljice lota nešto sasvim novo i prvi posao te vrste. Oduvijek mi je bio san da postanem televizijska voditeljica, što je i razlog zbog kojeg sam upisala novinarstvo. Nisam mislila da će mi se taj san ostvariti ovako rano u životu, ali izuzetno sam zadovoljna i zahvalna što se to dogodilo. Dugogodišnji trud i rad na sebi uvelike se isplatio. Jako sam zahvalna HRT-u koji je prepoznao moje kvalitete i pružio mi šansu da krenem u voditeljskom smjeru – rekla je Paula kada je dobila ovaj angažman.

Komentara 1

Avatar Agnimella
Agnimella
00:24 07.02.2020.

Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na -- BredHot.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije