Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko želi biti milijunaš?

Natjecatelj pao na naizgled jednostavnom pitanju o Hrvatskoj. Biste li vi znali ovaj odgovor?

Foto: HRT
1/4
15.04.2021.
u 21:31

Najviše problema zadalo mu je pitanje o Hrvatskoj za 64.000 kn. Pitanje je glasilo: ''Koje se naselje uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije?''

Večerašnje izdanje kviza ''Tko želi biti milijunaš'' otvorila je Ela Franić (52) iz Trogira koja je bez puno muke stigla do 11. pitanja za 125 tisuća kuna. Pitanje je glasilo: ''Koje je površinom najveće jezero koje je u potpunosti u jednoj državi?'', a ponuđeni odgovori bili su A: Čad, B: Michigan, C: Bajkalsko jezero i D: Nyasa. Ela je na ovom pitanju odlučila potražiti pomoć od džokera zovi koji joj je savjetovao da je točan odgovor pod slovom C. Ipak, nije bio siguran pa je natjecateljica odlučila igrati na sigurno i otići kući sa 64 tisuće kuna. To se naposljetku pokazalo kao ispravan potez jer je točan odgovor bio pod B: Michigan. 

Foto: HRT

Nakon Ele preko puta voditelja Tarika Filipovića sjeo je Ivan Ferenčak (47) iz Dugog Sela. Ivan je do desetog pitanja potrošio sve džokere. Najviše problema zadalo mu je pitanje o Hrvatskoj za 64.000 kn. Pitanje je glasilo: 'Koje se naselje uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije?', a ponuđeni odgovori bili su A: Tisno, B: Tribanj, C: Tuliševica i D: Turanj.

Foto: HRT
Ivan se odlučio za odgovor Tuliševica iako nikada nije čuo za to mjesto. Kviz je napustio s 32.000 kuna jer se Tuliševica nalazi u općini Lovran, a naselje koje se smatra granicom Hrvatskog primorja i Dalmacije je Tribanj.

Posljednji večerašnji natjecatelj bio je student Matija Markulin iz Donjeg Dragonošca. Matija je do zvuka sirene koja je označila kraj ovotjedna izdanja kviza osvojio 8000 kuna. Igru nastavlja u idućoj emisiji.

Foto: HRT

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković

Komentara 38

HU
Hulk
09:26 16.04.2021.

U Tribunju inače dalmatinci polažu ispit iz igranja briškule i trešete ,ako izgube vraćaju se u Dalmaciju dok ne nauče igrat !

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:07 16.04.2021.

Rab i Pag se nalaze u Dalmaciji, a 200 kilometara dalje prema jugu počinje Dalmacija, to je stvarno čudno.

Avatar gusjenica
gusjenica
09:04 16.04.2021.

Jedna ne dinamična i predosadna "zabavna" emisija. HRT olako dijeli velike sume novca, nema epizode da netko ne ubije 32.000 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije