Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Natjecatelj pao na naizgled jednostavnom pitanju o Hrvatskoj. Biste li vi znali ovaj odgovor?

Najviše problema zadalo mu je pitanje o Hrvatskoj za 64.000 kn. Pitanje je glasilo: ''Koje se naselje uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije?''
15. travnja 2021. u 21:31 38 komentara 73071 prikaza
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/4

Večerašnje izdanje kviza ''Tko želi biti milijunaš'' otvorila je Ela Franić (52) iz Trogira koja je bez puno muke stigla do 11. pitanja za 125 tisuća kuna. Pitanje je glasilo: ''Koje je površinom najveće jezero koje je u potpunosti u jednoj državi?'', a ponuđeni odgovori bili su A: Čad, B: Michigan, C: Bajkalsko jezero i D: Nyasa. Ela je na ovom pitanju odlučila potražiti pomoć od džokera zovi koji joj je savjetovao da je točan odgovor pod slovom C. Ipak, nije bio siguran pa je natjecateljica odlučila igrati na sigurno i otići kući sa 64 tisuće kuna. To se naposljetku pokazalo kao ispravan potez jer je točan odgovor bio pod B: Michigan. 

 | Autor : HRT Foto: HRT

Nakon Ele preko puta voditelja Tarika Filipovića sjeo je Ivan Ferenčak (47) iz Dugog Sela. Ivan je do desetog pitanja potrošio sve džokere. Najviše problema zadalo mu je pitanje o Hrvatskoj za 64.000 kn. Pitanje je glasilo: 'Koje se naselje uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije?', a ponuđeni odgovori bili su A: Tisno, B: Tribanj, C: Tuliševica i D: Turanj.

 | Autor : HRT Foto: HRT Ivan se odlučio za odgovor Tuliševica iako nikada nije čuo za to mjesto. Kviz je napustio s 32.000 kuna jer se Tuliševica nalazi u općini Lovran, a naselje koje se smatra granicom Hrvatskog primorja i Dalmacije je Tribanj.

Posljednji večerašnji natjecatelj bio je student Matija Markulin iz Donjeg Dragonošca. Matija je do zvuka sirene koja je označila kraj ovotjedna izdanja kviza osvojio 8000 kuna. Igru nastavlja u idućoj emisiji.

 | Autor : HRT Foto: HRT

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković

Franka Batelić POSEBNA ENERGIJA Franka Batelić pokazala gdje odlazi kada joj je potreban mir: 'Tu nestaju problemi' komentari ne staju Vruća kombinacija! Žanamari u minici i čizmama do bedra ubrzava puls pratiteljima: 'Prezgodna' moli za pomoć Pokraden naš pjevač: 'Gubitak jedne od najdražih stvari zaista mi je teško pao'
podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Hulk:

  U Tribunju inače dalmatinci polažu ispit iz igranja briškule i trešete ,ako izgube vraćaju se u Dalmaciju dok ne nauče igrat !

 • Avatar Mali Berica
  Mali Berica:

  Rab i Pag se nalaze u Dalmaciji, a 200 kilometara dalje prema jugu počinje Dalmacija, to je stvarno čudno.

 • Avatar gusjenica
  gusjenica:

  Jedna ne dinamična i predosadna "zabavna" emisija. HRT olako dijeli velike sume novca, nema epizode da netko ne ubije 32.000 kuna.