Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPREPAŠTENI

Nasljednici protiv upotrebe Cohenove pjesme na Trumpovim skupovima

Leonard Cohen
Foto: Reuters
1/6
29.08.2020.
u 22:00

- "Da je RNC zatražio pjesmu "You Want it Darker", za koju je Leonard Cohen 2017. osvojio posthumni Grammy, možda bismo razmotrili da je izvedu", dodaje se u izjavi

Posjednici autorskih prava Leonarda Cohena priopćili su da razmatraju pravnu akciju zbog upotrebe Cohenove pjesme " Hallelujah" na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji (RNC), nazvavši to drskim pokušajem politiziranja pjesme.

Kantautorica Tori Kelly izvela je tu pjesmu tijekom vatrometa u četvrtak navečer nakon čega je uslijedio govor predsjednika Republike Donalda Trumpa za republikansku nominaciju.

Drugu, operniju verziju, izveo je pred kamerama američki tenor Christopher Macchio.

Leonard Cohen
1/5

Cohenovi nasljednici u izjavi su rekli da su "iznenađeni i zaprepašteni" korištenjem pjesme, rekavši da su izričito odbili zahtjev RNC-a da se služi njome. Nazvali su odluku RNC-a "prilično hrabrim pokušajem politiziranja i iskorištavanja na tako očajan način", jedne od najvažnijih Cohenovih pjesama, i dodali da istražuju pravne mogućnosti u vezi s tim.

- "Da je RNC zatražio pjesmu "You Want it Darker", za koju je Leonard Cohen 2017. osvojio posthumni Grammy, možda bismo razmotrili da je izvedu", dodaje se u izjavi.

Cohen je umro 2016. u 82. godini života, a "Hallelujah", je prvi put objavljena 1984. godine i postala njegova najizvođenija pjesma.

Rolling Stones, Neil Young, Tom Petty, Rihanna, Elton John, Adele i Queen nalaze se među desecima glazbenika koji su odbijali ili tražili da se njihova glazba prestane koristiti na Trumpovim skupovima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije