Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva na svom studiju

Naša voditeljica obranila diplomski putem videokonferencije: 'Ovo ću definitivno pamtiti!'

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
27.04.2020.
u 20:11

Renata nam priznaje da se raspričala odgovarajući na pitanja te da joj je vrijeme jednostavno proletjelo.

Najvažniji dio studiranja svakako je dan obrane diplomskog rada, a u ovim teškim vremena epidemije koronavirusa takvi su trenuci bitno otežani.

Kako su fakulteti i ostale odgojno-obrazovne ustanove zatvorili svoja vrata, poneka su se Sveučilišta i Visoke škole odlučile na znatnu revoluciju pri obrani radova, a to je da se obrane održe - putem videokonferencije.

1/7

Nakon Sveučilišta u Zagrebu, sada se u to uključila i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, a prva studentica koja je to uspješno obavila je poznata TV voditeljica i fitness trenerica Renata Sopek.

Renata je još prije četiri godine stekla zvanje stručnog prvostupnika odnosa s javnošću, s posebnim dodatkom diplomi za "poseban uspjeh” na preddiplomskom stručnom studiju Komunikacijskog mendžmenta

"Nakon tri godine bila mi je logična nadogradnja upisati se na specijalistički diplomski stručni studij 'Upravljanje odnosima s javnošću'  koji isto tako izvodi Bernays", priča nam Renata svoj obrazovni put. 

Foto: FIBA/Screenshot

Tema njezinog specijalističkog diplomskog stručnog rada bila je "Tematski obiteljski hotel u Dubrovniku u funkciji razvoja destinacijskog brenda”, s mentoricom dr. sc. Romanom Lekik, a prijavljen je i prije cijele ove situacije. No, onda su uslijedila pravila Stožera civilne zaštite pa su svi fakulteti u jedan dan zatvoreni. 

"Nisam znala što će biti i kada bi mogla biti obrana, ali proteklog tjedna nazvali su me s Bernaysa i predložili online obranu rada. Prihvatila sam novi izazov, naravno!", kaže nam Renata i dodaje da isprve nije znala što očekivati jer je prva na fakultetu koja je na ovaj način trebala obraniti svoj diplomski, ali, kako kaže, sve je prošlo odlično.

"Povjerenstvo se držalo procedure kao i da se obrana provodi fizički na fakultetu, iako, mogu reći, ipak je bila opuštenija atmosfera, budući da smo se svi "javljali" iz svojih domova", kaže. 

Renata nam priznaje da se raspričala odgovarajući na pitanja te da joj je vrijeme jednostavno proletjelo.

1/10

"Online obrana diplomskog definitivno funkcionira i odlično je da smo našli način kako se prilagoditi uvjetima uzrokovanim koronavirusom", kaže nam.

"Volim gledati 'uživo' ljude, doživjeti prostor.. Uostalom, zahvaljujući mojem poslu, javni nastup i prezentacija su moja prednost i to volim te nemam tremu. S te strane gledajući, ne bih imala ništa protiv obrane 'uživo'. Ipak, prva sam koja je imala obranu online na Bernaysu, i drago mi je da sam stekla ovo novo iskustvo. To je nešto što ću definitivno pamtiti", odgovara nam na pitanje bi li joj možda bilo jednostavnije rad obraniti fizički na fakultetu. 

Renati je sve prošlo bez greške zahvaljujući kolegici i voditeljici Studentske referade Meliti koja ju je provela kroz cijelu proceduru te uputila što treba instalirati.

"Provrtila sam prezentaciju prije, malo 'popričala sama sa sobom' prezentirajući i diplomirala s izvrsnom ocjenom", zaključuje zadovoljna Renata.

Komentara 6

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
20:40 27.04.2020.

Nije to ništa, od '91 do '96 si prometni, šumarski i još poneki faks mogao završiti jednim pozivom telefona. Naši političari su živi svjedoci

DU
Deleted user
22:04 27.04.2020.

Što znači "definitivno"?

OS
oszg
20:46 27.04.2020.

nije to ništa ima i onih koji su doktorirali a da nisu ni završili fakultet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije