Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Nakon sučeljavanja oglasila se i voditeljica: Smatram to krajnje nekorektnim

Mnoge je zanimalo kako je voditeljica Damira Gregoret doživjela cijelu situaciju, te kako je reagirala na komentare nakon emisije.
30. lipnja 2020. u 16:19 52 komentara 147217 prikaza
Foto: RTL
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon jučerašnjeg sučeljavanja Davora Bernardića i Andreja Plenkovića u studiju RTL-a pod moderatorskom palicom prekaljene novinarke Damire Gregoret, mnoge je zanimalo kako je voditeljica doživjela cijelu situaciju, te kako je reagirala na komentare nakon emisije. 

- Kod sučeljavanja je uvijek fokus na sugovornicima. Uz to, ovakva forma je koncepcijski nešto potpuno drugačije od svega što smo dosada vidjeli u Hrvatskoj. Cilj je bio da kandidati sami sebe potpuno razotkriju. Izvuku jedan od drugoga ono što oni zapravo jesu. I to su građani vidjeli. Sav sjaj i bijedu - kazala je Gregoret. 

Otkrila je i je li očekivala da će sučeljavanje otići u smjeru u kojem je otišlo.

- Koncepcijski je to bio cilj, ali sam se nadala da će se više obraćati građanima s konkretnim stavovima, a ne isključivo napadati jedan drugoga. Na to sam upozoravala no sadržaji njihovih poruka govore o njima samima. I dobro je da građani to vide i sami donesu procjenu a onda i političku odluku.

Osvrnula se i na činjenicu da je Andrej Plenković prozvao novinarku Maju Sever tijekom debate.

- S novinarske strane smatram da je krajnje nekorektno što je Andrej Plenković prozvao ad hominem novinarku Sever na što sam i u debati reagirala - kazala je voditeljica. 

Podsjetimo,, kao najzanimljiviji trenuci mogu se izdvojiti oni u kojima se u izravnom političkom duelu na RTL-u spominjalo konkurentsku javnu televiziju. Naime, kako je Bernardić, ilustrirajući izgovoreno, u više navrata u kameru pokazivao papire s grafičkim pokazateljima, a na kojima se mogao vidjeti logotip HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2", Plenković je na njegova prozivanja uzvratio i tako što je spomenuo i novinarku te emisije Maju Sever, prozivajući ujedno i HTV. – Koliko neistina vi govorite? Zar vas je Maja Sever pripremala za ovu emisiju? Očito je ona napravila "research" (istraživanje) – ovim je riječima Plenković uzvratio Bernardiću na njegove riječi o ulozi ministra Tomislava Ćorića u priči oko Ine i Mađara. Iznoseći svoje stavove oko pozdrava "za dom spremni", Plenković je pak Bernardiću kazao da je bjegunac koji je pobjegao sa sučeljavanja na HTV-u, a sad koristi upravo HTV-ove materijale. Kako je izravno spomenuta tijekom sučeljavanja, odmah nakon RTL-ova duela na Facebooku oglasila se sama Maja Sever koja je napisala:

– U "Nedjeljom u 2" Stanković i ja pripremili smo nekoliko jednostavnih grafova. Točnije, objavili smo izjave Andreja Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 tisuća radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu. Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno. I napisali smo da to nije ostvario. Za to ne treba nekakva posebna priprema ni istraživačko novinarstvo. To je običan i jednostavan novinarski posao. Naglašavam novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu još je jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo. Šutnju nije odabrao ni Aleksandar Stanković. I on se na svom Facebook profilu odmah osvrnuo na Plenkovićeve opaske napisavši: "U debati na konkurentskoj televiziji obilno se koriste podaci koje smo prezentirali u emisiji kada je gost bio Andrej Plenković. Čak je i logo emisije Nu2 više puta bio u prvom planu, i to je sasvim u redu. Nije u redu samo to što se Davor Bernardić nije odazvao pozivu za gostovanjem jer su nam neke druge tablice zbog toga ostale neiskorištene". Stanković nam je u razgovoru ponovio isto dodavši još ponešto, kao i odgovorivši na pitanje odakle Bernardiću papiri s podacima i logotipom njegove emisije.

–Da se najprije malo našalim, reći ću da se režem tupim nožem jer je Plenković spominjao samo Maju Sever, a mene nije. U RTL-ovu duelu zbilja se vidjela naša grafika i naš logo, što ne znači da podaci nisu točni. Divno smo izreklamirani na konkurentskoj televiziji. A sve grafove koje smo prikazali u emisiji s Plenkovićem i sva pitanja koja smo mu postavili, objavio sam 16. lipnja, nakon emitiranja emisije, na svom Facebooku profilu. I tamo stoji logo emisije – rekao nam je Stanković.

Nataša Janjić Nije lako Naša glumica priznaje: Glava je otežana od brige i neizvjesnosti nije neven jedini Prevareni i ostavljeni: Marijan ulovio ženu u klinču sa susjedom, Jurica morao otkazati svadbu pukla ljubav Nakon devet godina razvodi se Anđelka, a još je nedavno pričala da želi roditi
podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • jesenica:

    SDPna vlast Hrvatska v propast.

  • zonda83:

    Jugoslavenski premijer Bernardic nije ni sjena Milanovicu, a Plenki je pocistio pod sa "slucajnim" predsjednikom Milanovicem. Pametnom dosta!!!!

  • Kološanin:

    Samo u Hrvatskoj je moguće da su u predizborno vrijeme više medijski eksponirani novinari nego političari