Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogata ostavština

Najveći hitovi Krunoslava Kiće Slabinca koji su obilježili generacije

Bozicni koncert
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/7
13.11.2020.
u 11:18

"Plavuša", "Zbog jedne divne crne žene", "Te tri slatke riječi" samo je dio pjesama koje su proslavile pokojnog Slabinca.

Brojni su hitovi koje nam je Krunoslav Kićo Slabinac ostavio u glazbenom naslijeđu, a mi ovom prilikom izdvajamo nekoliko pjesama koje je publika obožavala i sigurno će ih obožavati i dalje. Jedna od velikih Kićinih hitova je i pjesma "Plavuša", a prije  godina dana u intervju za Večernji list otkrio nam je i neke zanimljivoti o ovoj pjesmi i kome je povećena.

- Prva moja ljubav bila je platonska, jedna lijepa plavuša iz Osijeka. U to vrijeme su se mladići nakon puberteta zaljubljivali u starije žene, a kasno sam doznao da je udana. Njoj sam napisao pjesmu “Plavuša” 1963. godine, a 1969. sam s njom pobijedio u emisiji “Subotom uvečer” Drugog programa Radio Zagreba, gdje je bila rubrika “Traži se najbolji pjevač”, nešto poput današnjeg “Voicea”. Prijavio sam se na audiciju na Radio Osijeku, Branko Mihaljević bio je predsjednik komisije, primili su me, a ja sam od jeseni 1968. do proljeća 1969. pobijedio po kup sustavu – u svakome su se gradu tri pjevača natjecala protiv mene. - ispričao nam je Kićo.

 

 

Nakon "Plavuše" pjevao je naš glazbenik i jednoj ženi crne kose i to je hit po kojem ga većina i pamti.

 

Ja rijetko snimam spotove, a kad to učinim onda je to naj pjesma i spot! - rekao je Kićo kada je snimio spot za pjesmu "Otiš'o je s mirisima jutra"

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 1

LA
Lavica7
12:04 13.11.2020.

Bozic bez Kice, ali I dalje sa Kicom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije