Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plesačice otkrivaju

Na što smo sve spremni kada nešto žarko želimo?

Andrea Solomun i Ema Janković
Foto: Promo
1/2
19.05.2015.
u 10:48

Žudnja i opsesija glavne su teme plesne predstave "Oh Sweet Something" koja će premijerno biti izvedena u ZPC-u 21. svibnja

Na što smo sve spremni kada nešto žarko želimo? Što smo sve spremni napraviti sebi i drugima? Što smo spremni postati?

Žarka želja, požuda i čežnja postavljaju pitanja na koja će odgovor pokušati dati plesačice Andrea Solomun i Ema Janković predstavom "Oh Sweet Something" čija je premijera zakazana za četvrtak 21. svibnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je nastala u suradnji s troje priznatih jazz glazbenika - Markom Firstom, Borkom Rupenom i Matejem Deronjićem, za scenografiju je zaslužan Ivica Propadalo, za kostimografiju Slavica Motušić, a za dizajn rasvjete Duško Richtermoc.

Alter-ega likova ovoga djela oživljavaju na sceni, čijim putem imate priliku upoznati maske koje nosimo kroz odvojene karaktere, na putu do ostvarenja naših želja i žudnji. Svaki karakter ima svoj pristup i perspektivu kojom pokušavaju doći do predmeta svoga obožavanja, a predmet žudnje često u životu postaje i opsesijom. Ta opsesija nas kontrolira i oblikuje, a kroz metamorfozu karaktera vode nas muzičari i njihova glazba. Ona je zapravo i jedan od karaktera koji sudjeluje i aktivno se razvija kroz predstavu, kažu djevojke koje su nedavno osnovale i svoju plesnu kompaniju &M Dance Company.

>>Ovako to izgleda kad umjetnice krenu u poduzetničke vode

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije