Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapela je na ovom pitanju

Morana nije znala tko je predsjednik Čilea izabran 2021., a ima hrvatske korijene. Znate li njegovo ime?

Foto: HRT screenshot
1/4
02.02.2022.
u 08:35

U "Potjeri" su natjecatelji u završnoj igri točno odgovorili na 13 pitanja i bili su na korak da kuću odu s 122.500 kuna, ali lovkinja ih je ipak prestigla i pokvarila im je planove.

Josip, Dinko, Mirta i Goran natjecali su se u jučer emitiranom kvizu "Potjera" na HRT-u i u završnoj potjeri pokušali su kući odnijeti iznos od 122.500 kuna, ali lovkinja Morana Zibar bila je bolja od njih i u završnoj igri ih je "uhvatila" zahvaljujući odličnom nizu točnih odgovora.

Bila je nezaustavljiva i 13 točnih odgovora ekipe nije bilo dovoljno da kući odnesu iznos koji su osvojili svojom igrom i Morana je 24 sekunde prije isteka vremena "uhvatila" ekipu i ponudila sve točne odgovore na pitanja koje joj je čitao voditelj Joško Lokas. Ipak, tijekom igre na ploči protiv natjecatelja jedno pitanje joj je jučer zadalo malu glavobolju i na kraju nije točno odgovorila. Pitanje je glasilo:  Tko je u prosincu 2021. godine osvojio 55.87% glasova na predsjedničkim izborima u Čileu? Ponuđeni odgovori su bili Gabriel, Mihael i Rafael.

Natjecatelj Dinko je kao točan odgovor izabrao ime Gabriel i bio je u pravu jer je riječ o Gabrielu Boriću, predsjedniku Čile koji ima hrvatske korijene, a Morana nije znala odgovor na ovo pitanje i ponudila je odgovor Rafale. Gabrielov otac je Hrvat porijeklom s otoka Ugljana, a majka mu vuče katalonske korijene. Gabrielovi rođaci s Ugljana kažu kako je domovinu svog pradjeda zadnji put posjetio prije nekoliko godina zajedno s braćom. 

VIDEO Premijer Plenković i supruga Ana uskoro će dobiti treće dijete

 

Ključne riječi

Komentara 3

JO
Joesel
11:17 02.02.2022.

Čileanski predsjednik i još naš, a da Morana to ne zna. Ma to joj nikada nećemo oprostiti. Usput, Ima li netko na ovom svijetu, a da nema nešto sa nama. Makar bio čoban kod kralja Krešimira 4, 5 6, 32.. Kompleksi, kompleksi.

SI
sinke12
09:21 02.02.2022.

Gabriel, Rafael,Mihael.. Južna Amerika.. znamo tko su im bili djedovi, u kojoj vojsci

DU
Deleted user
08:45 02.02.2022.

Tko su naši potomci koji su iselili u Čile, Argentinu, Australiju, Kanadu, Švedsku? Naš Gabrijel je postao predsjednik Čilea. Možda se mogao kandidirati u HR. Ne čini Vam se, da su stvoreni uvjeti da ih dočekaju raširenih ruku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije