Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

“Molim Boga da se to zlo ne dogodi mojoj ženi ili kćeri”

Stihove pjesme za zajednički singl "Sve za nju" napisao je Arsen Dedić i darovao ih svim ženama oboljelima od raka.
25. listopada 2010. u 20:45 2 komentara 26 prikaza
Sve za nju (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Neno Belan, Massimo Savić i Petar Grašo predstavili su spot za zajednički singl “Sve za nju” čije stihove potpisuje Arsen Dedić, a uglazbio ih je Grašo. Glazbeni trojac ovom pjesmom uključio se u akciju “Sve za nju” kojoj je cilj educirati žene o prevenciji raka dojke.

Zrače vedrinom

– Žene iz udruge “Sve za nju”, unatoč svojoj teškoj bolesti, cijelo vrijeme snimanja spota bile su nasmiješene i pune života. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaju iznutra, ali njihovi su me osmijesi fascinirali i ganuli – iznenađen je bio Neno Belan optimizmom oboljelih žena koje su sudjelovale u videobroju. Zaključio je kako je optimizam ključan u procesu ozdravljena pa se nada da će ova pjesma barem malo razvedriti misli oboljelih. Susret sa ženama koje su prošle agoniju borbe s rakom dojke ostavio je dubok trag na splitskom pjevaču Petru Graši.

– Dosad sam uglavnom neposredno bio u doticaju sa ženama koje su prolazile kroz taj pakao jer uvijek misliš kako se to događa nekom drugom, a ne tebi – kaže Grašo koji je nakon spoznaje da od raka dojke godišnje u Hrvatskoj oboli oko dvije tisuće žena odmah o toj bolesti educirao svoju majku, djevojku i prijateljice.

– Još kao mali sjećam se da bi u mojoj obitelji sve stalo kad bi mama imala i najobičniju prehladu. Zato ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da je oboljela od neke zloćudne bolesti – rekao je pjevač. Takvog se scenarija užasava i Massimo Savić.

– Živim sa dvije žene, suprugom Eni i kćeri Mirnom, i molim Boga da se nikad ne susretnu s ovim zlom – kaže Massimo koji je oduševljen energijom djevojaka za koje je na početku mislio da su manekenke.

Lijepe poput manekenki

– Kad sam došao na snimanje, dočekale su me cure širokog osmijeha, jako lijepe i sve su imale kratke frizure pa sam im rekao da izgledaju poput pjevačice Annie Lennox iz razdoblja 80-ih. Dobro su me zavarale i nikad ne bih pomislio kroz kakvu su patnju prošle – kazao je Massimo. Poručio je partnerima oboljelih žena da budu uz njih jer je i to dio izlječenja. Prihod od prodaje CD-a sa singlom “Sve za nju” biti će uplaćen na račun Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka.

  • Avatar max19mpm
    max19mpm:

    Bravo ljudi ,pomoc mala ali puno znaci .++

  • traper:

    Hvale vrijedna akcija, ali iako sam oduvijek slušao Arsena, sad, kad god ga vidim na um mi padne jedna njegova rečenica koju je izrekao u nedavnom intervjuu za jednu našu TV koja glasi otprilike \" za sve sam se u ... prikaži još! životu morao izboriti, nikad od nikog ništa nisam dobio....\"; ostao sam zapanjen, to kaže čovjek koji je DOBIO drugu jetru i praktički drugi život. Bože,kako je zaborav nekad brz! Koliko jučer su mu kolege sakupljale lovu za operaciju......