Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert s kćeri

Mišo Kovač: Danas je lakše snimiti CD nego CT glave

Mišo Kovač, Ivana Kovač (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
09.09.2013.
u 09:01

Publika je nakon svake pjesme glasno skandirala “Mišo, Mišo”, a on im je poručio: samo se nemojte svađati

“Poljubi zemlju po kojoj hodaš” zapjevao je Mate Mišo Kovač u subotu navečer u zagrebačkom klubu Roko i publiku bacio u trans. Nakon svake pjesme skandirali su mu “Mišo, Mišo”, a on im se obratio u svom stilu. Rekao je da političare ne voli, ali da cijeni Milana Bandića, koji je i bio u publici, komentirao je utakmicu između Srbije i Hrvatske u Beogradu te poručio navijačima da se ne svađaju.

– Ja navijam i za Hajduk i za Dinamo. Moj pokojni sin volio je Dinamo, a kći mi je hajdukovka. Pa kako da odlučim tko mi je draži? – kazao je Mišo i nastavio se obraćati publici:

– Vi ste mi najveći uspjeh. Bez vas bih pjevao samo među svoja četiri zida.

Pjesma mu je život

Dok je Mišo bio na pauzi, mikrofona se primila Ivana Kovač koja je otpjevala i nekoliko tatinih pjesama.

– Zeznuto je popeti se na pozornicu nakon Miše, ali presretna sam kad god imam priliku za to – kaže Ivana, koja će početkom listopada izdati svoj prvi album “Crno vino, crne oči”. Iz bogate Mišine karijere teško izdvaja svoju najdražu pjesmu. – Volim one nastale u osamdesetima... “Neki crni konjanici”, “Potraži me u pjesmi”, “Ostala si uvijek ista”, ali mi je najdraže pjevati “Ako me ostaviš” – priča Ivana.

U svojoj 72. godini i s bezbroj održanih koncerata, Mišo i dalje ima elana stati pred publiku i zabavljati je.

– Njemu je pjesma život, ne bi on mogao bez nje. A toliko toga je napravio u životu da sada može samo stati na pozornicu, zapjevati prve taktove, a sve ostalo odradi publika – kaže Ivana. Ni Mišo, tvrdi, ne zna čime je osvojio generacije obožavatelja.

“Danas su svi pjevači”

– Prodao sam 20 milijuna ploča, što je više nego svi jugoslavenski pjevači zajedno, ali zašto to ljudi kupuju, ne znam – kaže. Ogorčen je jer se danas u Hrvatskoj gotovo svi nazivaju pjevačima. – Došlo je vrijeme da je lakše snimiti CD nego CT glave, ali novinari bi trebali znati prepoznati kome dati prostor i tko može napuniti stadion – kaže Mišo. Kćeri Ivani na početku karijere savjetovao je samo da mora paziti na dikciju tako da je svi razumiju i da mora pjevati s dušom.

– Mojoj Ivani bilo bi lakše da joj ja nisam ćaća, tada bi puno više mogla postići. Ja joj samo smetam jer je uvijek Mišina mala – kaže pjevač.

>> Mišo Kovač: Hrvatskom sada vlada komunistički feudalizam!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije