Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Mirna Berend vratila se u rodnu Petrinju i pokazala kako joj izgleda kuća

Javnosti je otkrila kako se njezina kuća u rodnoj Petrinji polako vraća u prvobitno stanje. Dimnjak je zazidan i armiran, krov pokrpan, preostalo je još srediti pukotine na zidovima
06. ožujka 2021. u 16:53 18 komentara 67706 prikaza
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Voditeljica Mirna Berend rodom je iz Petrinje i nakon 1995. kada je ušla u oslobođenu Petrinju i vidjela samo pročelje svoje kuće obećala je kako se više nikada neće vratiti u svoj kraj. Tog obećanja držala se više od 20 godina i onda se na nagovor prijateljice vratila u svoju Petrinju u kojoj sada svjedoči užasnim posljedicama koje je napravio potres. 

Javnosti je otkrila kako se njezina kuća u rodnoj Petrinji polako vraća u prvobitno stanje. Dimnjak je zazidan i armiran, krov pokrpan, preostalo je još srediti pukotine na zidovima. 

- Tu sam ...konačno...dimnjak je zazidan i armiran...krov je pokrpan...već odavno su odvezli i krupnu i sitnu šutu....i sve uspomene ovakve i onakve...slomljene...bačene...odvezli su i to odavno...gledam pukotine po zidovima...one će malo čekati....da se istutnje svi ovi potresi...morala sam se vratiti...zapaliti vatru u kaminu....jer moram učiti...ovo su neka nova iskustva, započela je svoju objavu Berend i dodala kako se raduje proljeću i cvijeću.

Mirna Berend | Autor : reuters Foto: reuters

- Moja magnolija je pustila svoje divne pupove. Narcise su otvorile svoje žute glavice, visibabe i jaglaci su obojile moje dvorište, japanska dunja je odlučila sve njih nadmašiti ljepotom cvijeta. Što mi preostaje? Eto nitko od njih se ne sjeća potresa, ili se sjeća, svejedno je ili baš usprkos njemu. Opet su tu u svoj svojoj ljepoti, novi život se rađa....I nije da okrećem glavu od grada koji se ruši, nego okrećem pogled životu koji se rađa jer to je moj način preživljavanja tuge i bola, pronalazak trenutka sreće, trenutka sada i ovdje, jer znam sve je to samo put i na kraju njega sve će biti dobro i lijepo kao ovaj trenutak kada bosa gazim po travi moga vrta u mojoj Petrinji  koja se trese i pati i prolazi katarzu.

A ja plešem na kiši koja rominja i znam, sve će biti na kraju dobro. Sad sam tu, opet sam doma, jer svaka moja stanica je povezana s ovom Kupom koja je bezbrižna i samo teče i sretna sam i zahvalna što smo živi. Da nas je potres želio ubiti mogao je u stotinama....očito nije.....bilo je to samo buđenj. Ona iznenadna nikada nisu baš ugodna, ili su samo podsjetnik da prestanemo sve uzimati 'zdravo za gotovo', da se sjetimo zahvalnosti, suosjećanja, jedinstva, nevezanosti uz zidove i materije i svjesnosti vlastitog postojanja. Evo me grade moj tu sam, raširit ću ruke dovoljno velike da te grlim ranjenoga i da učim i da ne žalim za nečim što je srušeno odavno, i da slavim život koliko god kompliciran bio. Sretna sam, tu sam, tu je moj dio Svemira, zaključila je Mirna. 

svi smo ih gledali Ovo su intervjui koji su mijenjali svijet: Diana je priznala aferu, Cruise skakao po kauču... Harry i Meghan kod Oprah INTERVJU DESETLJEĆA Palača će intervju Harryja i Meghan vidjeti kad i ostatak svijeta: 'Ne znaju što ih čeka' NICOLAS CAGE Od bivše se razveo nakon 4 dana kad se otrijeznio, a sada je uplovio u peti brak s 30 godina mlađom

 

 

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • MalenaB:

    Lijepa žena..tu sam doma tu ostajem...doma je svakako najljepše...bravo Mirna.

  • SamoIstina:

    Mirna, sunce, jesi li sama, daj užeži kamin, stavi ladit malo vinčeka, može pjenušavohg, domaćeg Tomca npr., eto mene pokosit livadu i lijepo će nam bit ..

  • doktorica:

    mnogi su iz bajti došli u Zgb,pa se sad bahate kao da su neka gospoda