Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sad je dosta

Meghan Markle na sudu! Princ Harry izrazio strah da ne završi kao Diana

Foto: Ian Vogler/Press Association/PIXSELL
1/5
02.10.2019.
u 09:00

Vojvotkinja je odlučila da će tužit jedne britanske novine jer su objavili jedno od njezinih privatnih pisama, piše Hello

Meghan Markle i njezin muž, princ Harry odlučili su stati na kraj medijskom nasilju koje se vrši nad njima, a naročito nad Meghan.

Vojvotkinja je odlučila da će tužit jedne britanske novine jer su objavili jedno od njezinih privatnih pisama, piše Hello. Princ Harry na njihovoj je službenoj web stranici objavio izjavu u kojoj objašnjava kako to utječe na njihovu obitelj te čega ga je najviše strah.

- Kao par, vjerujemo u slobodu medija, objektivno i istinito izvještavanje. Smatramo to temeljem demokracije, a trenutačno u svijetu, na svim razinama, nikad nismo trebali odgovornije medije. Nažalost, moja supruga jedna je od posljednjih žrtava britanskog tiska koji vode kampanje protiv pojedinaca bez razmišljanja o posljedicama - bezobzirna kampanja koja je eskalirala tijekom njezine trudnoće i za vrijeme odgajanja našeg sina - objasnio je princ Harry.

Foto: Peter Nicholls/Press Association/PIXSELL

Do sada nisu poduzimali ništa kako bi opovrgnuli brojne članke koje šire neistine te su se nastojali hrabro držati, iako im je ponekad to bilo teško.

- Postoji ljudska žrtva ove nemilosrdne propagande, posebno kada je svjesno lažna i zlonamjerna, i iako smo držali hrabro lice - s čim se mnogi od vas mogu poistovjetiti - ne mogu opisivati ​​koliko je to bolno bilo. U današnjem digitalnom dobu izmišljotine za štampu prenose se kao istina širom svijeta. Do sada nismo uspjeli ispraviti stalne zablude - čega su ove odabrane medijske kuće bile svjesne i zato su ih iskorištavale svakodnevno - nastavio je u objavi.

- Zbog tog to pokušavamo ispraviti legalnim putem, a proces traje već nekoliko mjeseci. Uspjeli su stvoriti laž nakon laži na njezinu štetu samo zato što nije bila vidljiva za vrijeme porodiljnog. Ona je ista žena kakva je bila prije godinu dana, na dan našeg vjenčanja, baš kao što je ona ista žena koju ste vidjeli na ovoj turneji po Africi - pojašnjava vojovoda od Sussexa. Usporedio je ovo s agonijom koju je proživljavala njegova majka te se boji da se povijest ne bi ponovila.

Foto: Mark Large/Press Association/PIXSELL

- Iako ovaj naš postupak nije siguran, pravi je. Jer moj najveći strah je da se povijest ne ponovi. Vidio sam što se događa kad se netko kog volim približava točki kad ih više ne tretiraju kao stvarnu osobu. Izgubio sam majku, a sada gledam moju suprugu kako postaje žrtva istih moćnih sila - zabrinut je princ Harry. Zahvalio je javnosti na potpori koju mu pružaju.

- Iako se ne čini da nam je potrebna, stvarno trebamo potporu - poručio je princ.

Ključne riječi

Komentara 1

WI
wiminyanneia
20:29 02.10.2019.

Javnost blage veze nema o cemu on govori. Da se nesto desilo, vec mi ovamo na zapadu znali. Niko ziv se ne bavi njima, osim njih samih. Jeftina reklama/glima ovaj put. A doduse doticna je glumica, pa se nije ni za cuditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije