Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u društvu grofice od Wessexa

Meghan Markle na sprovod kraljice Elizabete stigla bez princa Harryja, hodala je nekoliko koraka iza Kate

State funeral and burial of Queen Elizabeth
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/12
19.09.2022.
u 13:06

Za ovu prigodu odabrala je crnu odjeću kako to i nalažu pravila, a elegantnu crnu haljinu kombinirala je s crnim salonkama uz koje je kombinirala sivi šešir. Kako pišu britanski mediji, Meghan je prema Westminsterskoj opatiji hodala nekoliko koraka iza Kate Middleton, princeze od Walesa. Za to vrijeme Meghanin suprug, princ Harry, hodao je u povorci iza lijesa.

Meghan Markle na sprovod kraljice Elizabete stigla je bez supruga, princa Harryja. Naime, zbog protokola, vojvotkinja od Sussexa u Westminstersku opatiju stigla je automobilom s groficom od Wessexa, Sophie.

Za ovu prigodu odabrala je crnu odjeću kako to i nalažu pravila, a elegantnu crnu haljinu kombinirala je s crnim salonkama uz koje je kombinirala sivi šešir. Kako pišu britanski mediji, Meghan je prema Westminsterskoj opatiji hodala nekoliko koraka iza Kate Middleton, princeze od Walesa. Za to vrijeme Meghanin suprug, princ Harry hodao je u povorci iza lijesa.

Državna topovska kočija nosila je kraljičin lijes, a pogrebna povorka počela se kretati od Westminsterske palače do Westminsterske opatije. Povorku je predvodilo oko 200 gajdaša i bubnjara Škotske i Irske pukovnije, Brigade Gurka i RAF-a. Iza kočije su hodali kralj Charles III. i njegova braća i sestre, a slijedili su ih princ od Walesa, vojvoda od Sussexa i Peter Phillips. Kočija je također ranije korištena za sprovode kralja Edwarda VII., kralja Georgea V., kralja Georgea VI., Winstona Churchilla i lorda Mountbattena.

Britain's Meghan, Duchess of Sussex, arrives at Westminster Abbey on the day of state funeral and burial of Britain's Queen Elizabeth, in London, Britain, September 19, 2022 REUTERS/John Sibley Photo: John Sibley/REUTERS
Foto: John Sibley/REUTERS
Nakon dolaska u Westminstersku opatiju, princ Harry i njegova supruga sjeli su zajedno te pratili ispraćaj.

Državni pogreb kraljice Elizabete II. službeno je počeo u 12 sati, a dvije tisuće ljudi ustalo je kako bi svjedočili trenutku unošenja kraljičina lijesa u Westminstersku opatiju. Kralj Charles III. pustio je i suzu dok je hodao za lijesom svoje majke.

Kraljevska obitelj sjedi ispred kraljičina lijesa tijekom sprovoda. Kralj Charles III., supruga kraljica Camilla, kraljevska princeza Anne, mornarski časnik Sir Timothy Laurence, vojvoda od Yorka princ Andrew, grof od Wessexa Edward i grofica od Wessexa Sophie sjede u prvom redu. Iza njih sjede vojvoda od Sussexa Harry, vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle, princeza Beatrice i suprug Edoardo Mapelli Mozzi i unuka kraljice, Lady Louise Windsor te James, vikont Severn.

VIDEO Zauvijek zajedno: Kraljica Elizabeta II bit će pokopana na posebnom mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije