Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bambi Molesters

Medije ne zovemo ni kad sviramo pred 25.000 ljudi

bambi
25.02.2010.
u 15:01

Kako album Bambi Molestersa za nekoliko mjeseci izlazi za njemački Glitterhouse, tako oni zajedno s novom agencijom spremaju turneju. Počet će s koncertima u Njemačkoj, a potom slijedi turneja po ostatku Europe.

- Tri četvrtine benda imaju malu djecu, pa je to bio dobar razlog za našu dvogodišnju koncertnu neaktivnost. Uz to, zadnju smo godinu proveli u pripremi i snimanju novog albuma – objašnjava gitarist i skladatelj Dalibor Pavičić razloge zbog čega je najnoviji album Bambi Molestersa „As the Dark Wave Swells“ izašao devet godina nakon prethodnog albuma „Sonic Bullets“.

No, prema Pavičićevoj računici, stanka nije bila tako duga, čak i ako izuzmemo suradnju s Chrisom Eckmanom u bendu „The Strange“:

Dvogodišnji prosjek

- Izbrojio sam da smo u proteklih 15 godina imali 7 diskografskih izdanja ne računajući kompilacije. Ako mislite na „Sonic Bullets“, on je imao dosta dug diskografski vijek, pa je tako npr. 2005. izašao za Warner Music u Brazilu. Dakle, u prosjeku, svake dvije godine imali smo novo izdanje.

Sve ovo vrijeme, izuzev zadnje dvije godine, bilo smo iznimno koncertno aktivni: turneje po Europi, Novom Zelandu, a zatim i brojni koncerti u susjednim zemljama. Svirali smo na velikim koncertima pred 25.000 ljudi, ali i u intimnim klupskim prostorima. Hoću reći, mi smo bili aktivni, ali možda nismo nalazili potrebu da to svaki put podijelimo s medijima.

Neki su kritičari mislili da će aranžmanski slojevitije pjesme poput “Chaotice” s posljednjeg albuma biti možda neki put širenja klasičnog bambijevskog surf-zvuka. No, novi je album povratak korijenskom, sirovijem zvuku bez puno studijskih nadogradnji koje su karakaterizirale „Sonic Bullets“ zahvaljujući tome što su snimke „nadopunjavali“ članovi REM-a Peter Buck i Scott McCaughey.

- Meni je svaki album neko novo putovanje – kaže Pavičić.

- Albumi i inspiracija za albume nisu stvar promišljanja ili dogovaranja nego trenutka u kojem nastaju. Dakle, mi nismo imali točno određen i razrađen plan kako će album zvučati, a opet, on zvuči baš onako kako smo htjeli.

Zanimljivo je da ste spomenuli da je album siroviji od prethodnog. Mnogi se ne bi s time složili, ali s druge strane, meni je drago da različiti ljudi različito i doživljavaju album.

Turneja po Njemačkoj

Osim promocije albuma po hrvatskim gradovima, od kojih je prva baš večeras u zagrebačkom &TD-u, a na njoj se očekuje i gostovanje gudačkog sastava, Bambi Molesters planiraju nastaviti sa svojim dobro razvijenim međunarodnim aktivnostima.

- Kao što sam rekao, već smo dosta koncerata u prethodnom razdoblju odsvirali. Bilo je uzbudljivo i nadamo se da će nastaviti u istom ritmu i dalje.

Kako album za nekoliko mjeseci izlazi za njemački Glitterhouse, tako i mi zajedno s našom novom agencijom (Proton Booking Agency) pripremamo turneju. Za početak bit će to koncerti u Njemačkoj, a potom slijedi turneja po ostatku Europe.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije