Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalaz obdukcije

Matthew Perry imao je u sebi više ketamina nego osoba pod općom anestezijom

Foto: Reuters/Pixsell
1/11
16.12.2023.
u 12:19

Uz visoke razine ketamina pronađene u njegovim uzorcima krvi post mortem, glavni smrtonosni učinci bili bi i od kardiovaskularne prekomjerne stimulacije i od respiratorne depresije - objasnio je obdukcijski nalaz viši zamjenik medicinskog istražitelja Raffi Djabourian

Jučer je objavljen uzrok smrti glumca Matthewa Perryja, te je nalaz obdukcije pokazao kako je njegova smrt bila nesreća izazvana "akutnim učincima ketamina" te je utapanje navedeno kao faktor koji je pridonio njegovoj smrti. Ostali uzroci koji su doprinijeli smrti 54-godišnjeg glumca navedeni su kao bolest koronarne arterije i učinci buprenorfina, koji se koristi za liječenje poremećaja ovisnosti o opioidima, navodi se u priopćenju medicinskog istražitelja okruga LA., piše BBC.

- Uz visoke razine ketamina pronađene u njegovim uzorcima krvi post mortem, glavni smrtonosni učinci bili bi i od kardiovaskularne prekomjerne stimulacije i od respiratorne depresije - objasnio je obdukcijski nalaz viši zamjenik medicinskog istražitelja Raffi Djabourian, prenosi Press Associationu. Objasnio je i kako je došlo do utapanja u bazenu u kojem je pronađen bez svijesti 28. listopada ove godine. 

- Sigurno je pao u nesvijest i utopio se. Bolest koronarne arterije doprinosi zbog pogoršanja učinaka miokarda na srce izazvanih ketaminom. Učinci buprenorfina navedeni su kao doprinosi, iako nisu na toksičnim razinama, zbog aditivnih respiratornih učinaka kada su prisutni s visokim razinama ketamina - rekao je Djabourian. Tjedan i pol dana prije smrti Matthew Perry je primio infuziju ketamina kao lijek za depresiju, a medicinski istražitelj Djavourian objašnjava kako ketamin ostaje u tijelu do tri, četiri sata te da ta terapija nije mogla izravno dovesti do njegove smrti.

David Dadiomov koji je stručnjak za kliničku farmakologiju, objasnio je u videu obdukcijski nalaz koji je otkrio uzrok smrti slavnog glumca. - Buprenorfin i ketamin vjerojatno su korišteni prema liječničkim uputama i na recept. Međutim, postoje indicije o dodatnim dozama ketamina koje su potencijalno premašile kliničke propisane doze ketamina - rekao je Dadiomov.  

Nalaz obdukcije je pokazao kako je kod Perryja razina ketamina bila dosta velika te je imao više anestetika u sebi od osobe pod općom anestezijom. Policijska istraga je pokazala kako u domu zvijezde serije "Prijatelji" nisu pronađene nikakve ilegalne supstance te je policija pronašla samo lijekove koje mu je propisao liječnik. 

VIDEO Je li Paul McCartney plagirao Juricu Pađena? Naš glazbenik otkrio zanimljiv detalj

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar votum
votum
13:38 16.12.2023.

Zaključak: Predozirao se. Zaključak: Ništa od prijatelja.

CH
chemica
12:50 16.12.2023.

Njegovoj obitelji i prijateljima je svakako teško, ali kako je tek njegovom dileru...Za njega jadnoga nitko ne pita kako mu je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije