Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgrožen i ljut

Matanić opleo po 'herojima': 'Zbog vas Hrvati neće otići u Irsku i Njemačku, već u nebesa'

SPECIJAL OBZOR 15.09.2015., Zagreb - Filmski redatelj Dalibor Matanic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
21.03.2020.
u 20:29

Matanić se bez dlake na jeziku odlučio obračunati sa svim onima koji svojim neodgovornim ponašanjem potiču širenje zaraze i time ugrožavaju živote drugih.

Redatelj Dalibor Matanić osvrnuo se na aktualnu situaciju koja vlada u Hrvatskoj u jeku epidemije koronavirusa. Matanić se bez dlake na jeziku odlučio obračunati sa svim onima koji svojim neodgovornim ponašanjem potiču širenje zaraze i time ugrožavaju živote drugih. 'Herojima', kako ironično naziva nesavjesne građane, odlučio je posvetiti novi umjetnički pokret #protectHR.

SPECIJAL OBZOR 15.09.2015., Zagreb - Filmski redatelj Dalibor Matanic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Ministar Božinović je danas na pressici rekao najtočniju riječ koja opisuje trenutnu situaciju u hrvatskoj: NEČUVENO!

i zato ovdje nastaje #protectHR - umjetnički projekt kojem je namjera na pravi način zahvaliti se novim "herojima" u borbi protiv koronavirusa.

zahvala ide svima koji su otvorili birtije nakon zabrane, svima koji zagrljeni šeću nasipom, onim curama koje prisno pričaju na rivi, hrpi automobila koja je okupirala zagrebačko gorje, tipu koji je lagao da nije zaražen pa je doveo u opasnost cijelu bolnicu u Vinogradskoj, tipu koji je napao policajca...

Hrvatske zvijezde: 'Nemojmo zaboraviti na one starije i naugroženije'

kome se da neka slika te nove "heroje" na djelu i šalje ovdje, prikupljat ćemo što više materijala, neka ovaj projekt bude pompozna zahvala svim "herojima" koji olakšavaju da hrvatska krivulja zaraženosti ide u visine, a ne da posustaje i slabi. svi su pozvani da sudjeluju, oni preživjeli će predstaviti jednom projekt ispred izoliranog krematorija gdje će se kao u Italiji paliti žrtve.

hvala "herojima" što dovodite u opasnost sve doktore, medicinsko osoblje, blagajnice u dućanima, ljude po ulicama...

hvala vam što ste naljutili tetu Alemku - to se danas itekako vidjelo.

#protectHR je tu da nagradi vaš trud što ste svojom sebičnošću, komforom i nedisciplinom ovu malu zemlju nakon jedva tridesetak godina od neovisnosti doveli u opasnost da je još više ljudi napusti. ali ovaj put ne u Irsku ili Njemačku, već u nebesa...

Ovo je prvi umjetnički projekt za kojeg bi htio da propadne.

ali nažalost, matematika i kladionice javljaju da bi mogao i uspjeti... - poručio je Matanić čiji se status u kratkom roku počeo masovno širiti po društvenim mrežama.

 

Ključne riječi

Komentara 50

MA
Marcos
20:39 21.03.2020.

Veću štetu on radi svojim “filmovima”.

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
20:59 21.03.2020.

Boli tebe kiki, Mataniću, ti si lovu za EPK Rijeka 2020 dobio. A što će biti s drugim antifašističkim umjetnicima poput tebe kojima su otkazane vrhunske umjetničke izvedbe s prđenjem i vađenjem zastava iz vagine, to se ne pitaš?

OR
Orilogorilo
20:47 21.03.2020.

Gospodin je inace autor rasistickog spota '' ocistimo Zagreb''. Urbani rasist, u nas nažalost relevantan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije