Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Marko Torjanac o sudbini Mire Furlan: 'Ispada da je u Hrvatskoj svakako bolje biti mrtav nego živ'

Furlan je zbog kasnijih problema s nacionalizmom dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu te joj je oduzet stan koji je naslijedila od bake.
22. siječnja 2021. u 13:46 14404 prikaza
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Kazališni glumac Marko Torjanac na svom se Facebooku osvrnuo na tragičnu sudbinu preminule glumice Mire Furlan. 

"Mira Furlan jedna je od brojnih mrlja na savjesti Hrvatske. I pokazatelj kako prolaze oni koji misle drukčije. Ili, bolje rečeno, oni koji uopće misle. Sad će krenuti ispiranje te šutljive, anestezirane savjesti. Sad možemo očekivati i nagrade za životno djelo. Uglavnom, ispada da je u Hrvatskoj svakako bolje biti mrtav nego živ. Počivala u miru!" napisao je glumac.

 | Autor : Daniel Pavlić Foto: Daniel Pavlić

Iako je ispočetka radila u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, zbog kasnijih problema s nacionalizmom dobila je otkaz u HNK te joj je oduzet stan koji je naslijedila od bake. Dnevno je dobivala mnogo prijetnji smrću i u studenome 1991. godine zajedno sa suprugom otišla je u Beograd, a zatim u New York, Sjedinjene Američke Države.

SJAJI I DALJE Ostavila je vječni trag: Ovo su uloge po kojima ćemo pamtiti Miru Furlan tužan odlazak mire furlan U posljednjoj objavi objavili su Mirinu izjavu: 'Gledam zvijezde. Tamo ću uskoro otići. Ne bojim se' dirljivo pismo Američki producent o zadnjim mjesecima Mirinog života: 'U grupi sam čuo da se zdravlje poboljšava, no onda je stigao poziv'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice