Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film

Marko Tolja traži djevojku s manirama iz prošlog stoljeća

'05.07.2010.Zagreb, Hrvatska - Ilirska dvorana HAZU, Opaticka 16.Svecani bal povodom snimanja prva klape filma lea i Darija - djecije carstvo.Sanja Dolezal i Marko Tolja.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/3
05.07.2010.
u 17:20

Za potrebe filma "Lea i Darija" riječki pjevač isprobao je živjeti u starim vremenima, o kojima i dandanas sanja.

Umorni od ludih morskih provoda i razuzdanih partija, domaći pjevači i glumci jučer su na zagrebačkom Gornjem gradu odlučili zaplesati na balu. Na snimanju plesne scene u filmu "Lea i Darija" redatelja Branka Ivande retro izgledom – haljinama, smokinzima i urednim frizurama ukrasili su se glumica Zrinka Cvitešić te pjevači Sanja Doležal i Marko Tolja. Poznat kao "mladi glazbenik sa starom dušom", 25-godišnji Tolja rolu smještenu u tridesete godine prošlog stoljeća dočekao je raširenih ruku.

– Ovo mi je prva uloga. Epizodna je i u njoj ću na neki način biti Ivo Robić. Super mi je ovaj zadatak. Radnja scene u kojoj glumim smještena je u 1942. godinu, razdoblje iz kojeg potječe glazba koju najviše volim i jako mi je drago što sam se, eto, malo vratio unatrag – kazao je Marko Tolja. Osim zbog nota i elegantna izgleda, u neko prošlo vrijeme Marko bi se vratio i zbog muško-ženskih odnosa.

– Dobro je što su se žene emancipirale, ali mi ipak nedostaju zaboravljena pravila. Volio bih da muškarci ponovno, na neki način, služe ženama – iskren je bio Tolja. Kako mu nitko ne brani da nekome i bude na usluzi, upitali smo ga kako napreduje u potrazi za ljepšom polovicom. Djevojku još nema, ali ako uskoro nabasa na jednu, to neće biti nijedna od onih koje mu se, otkriva, same nude.

– Volim jednostavne djevojke koje sebi ne kompliciraju život i normalne su u uvjetima u kojima živimo. S druge strane, moraju u izgledu ili u ponašanju imati malu dozu otmjenosti. Odbijaju me agresivne cure koje mi prilaze kao popularnom pjevaču i otvoreno se ponude. To mi je užasno! – rekao je Tolja. Djevojkama je poručio da zavođenje prepuste onima koji slatki čin ipak obavljaju već stoljećima.

Dugo pripreman film Branka Ivande "Lea i Darija – dječje carstvo" snima se od sredine lipnja u srcu Zagreba. Priča govori o dva čuda od djeteta – Lei Deutsch i Dariji Gasteiger koje su živjele u Zagrebu tridesetih godina 20. stoljeća i bile prave dječje zvijezde. Pozornost su privlačile izuzetnim glumačkim i plesnim talentom. Drugi svjetski rat razdvojio ih je zauvijek. U filmu osim Zrinke Cvitešić glume Bojana Gregorić Vejzović, Ana Vilenica, Goran Grgić, Višnja Babić, Dražen Čuček, Radovan Ruždjak i drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije