Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzgaja krave

Mark Zuckerberg počeo uzgajati stoku: Pokrenuo novi biznis na Havajima

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters7PIXSELL
1/31
10.01.2024.
u 23:30

Računalni programer Mark Zuckerberg otkrio je kako je počeo uzgajati stoku, odnosno krave na Havajima.

Američki računalni programer i vlasnik najveće društvene mreže Facebook, Mark Zuckerberg nedavno je otkrio kako se počeo baviti uzgojem stoke. Zuckerberg je pozirao jedući odrezak te objasnio da na Havajima uzgaja krave. - Započeo sam uzgoj stoke na ranču Ko'olau na Kauaiu i moj cilj je proizvoditi neka od najkvalitetnijih goveda na svijetu. Stoka je wagyu i angus, i odrastat će jedući obrok od makadamije i pijući pivo koje uzgajamo i proizvodimo ovdje na ranču.

Želimo da cijeli proces bude lokalni i vertikalno integriran. Moje kćeri pomažu saditi stabla makadamije i brinuti se o našim  životinjama. Još smo na početku puta i zabavno je poboljšavati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji - napisao je na svom Facebooku Mark, a fotografija je prikupila više od 180 tisuća pratitelja i 46 tisuća komentara. 

Podsjetimo, Mark osim što se bavi Facebookom i sada uzgojem stoke, ima i raskošno imanje na Havajima vrijedno nevjerojatnih 100 milijuna dolara, a koje uključuje podzemno sklonište opremljeno vlastitim izvorima hrane i energije u sklopu tajnog projekta koji sugerira da se mogul društvenih medija priprema za potencijalne katastrofe. Kako izvještava Wired, na temelju istraživanja zemljišnih knjiga i intervjua s izvođačima radova, Zuckerbergov kompleks nazvan Ko'olau Ranch već je djelomično izgrađen i oblikuje se kao jedan od najskupljih privatnih građevinskih projekata u modernoj povijesti. Prema navodnim planovima, imanje na otoku Kauai sastojat će se od više od desetak zgrada s dva glavna dvorca povezana tunelom koji vodi do podzemnog skloništa veličine oko 460 kvadratnih metara, opremljenog izlazom za hitne slučajeve putem ljestvi.

 

 

VEZANI ČLANCI:


Na imanju će biti najmanje 30 spavaćih soba i 30 kupaonica, a uključuje i niz gostinjskih kuća te grupu od 11 kućica na drveću povezanih visećim mostovima. Podzemno sklonište sadržavat će prostor za život i tehničku sobu, a izgleda da će imati i vrata "otporna na eksplozije" od betona i čelika. Zuckerberg je potrošio 170 milijuna dolara za kupnju zemljišta za izgradnju svog ranča, koji on, njegova supruga i djeca smatraju svojim obiteljskim domom, rekao je glasnogovornik Zuckerberga za Wired.

Ostali izlazi i ulazi kroz zgrade kompleksa imat će vrata s tipkovnicama i zvučnom izolacijom, dok će knjižnica imati tajna ili "slijepa" vrata, prema građevinskim dokumentima. Kamere su "posvuda", prema riječima jednog radnika, a planovi pokazuju da jedna manja zgrada ranča ima više od 20 kamera, izvještava tehnički časopis. Ko'olau Ranch ima još jednu značajku koja pokazuje da bi izvršni direktor Mete mogao planirati neku vrstu apokalipse. Prema izvorima i građevinskim planovima koje citira Wired, graditelji se nadaju da će ga učiniti potpuno samodostatnim. Rezervoar za vodu promjera 16,7 metara i visine 5,5 metara, s pumpnim sustavom, bit će smješteni na imanju, gdje postojeći poljoprivredni i stočarski radovi na 567 hektara pružaju izvore hrane.

Zuckerberg je izgradio 1,8 metara visok zid oko kompleksa i zahtjeva od svih ugovorenih radnika, bez obzira na njihovu razinu ili uključenost, da potpišu sporazume o tajnosti (NDA) u vezi s njihovim radom na imanju.

 

VIDEO: Paprena zarada Aleksandra Prijović: Otkriveno koliko je zaradila za tri nastupa u noćnom klubu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije