Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
on bolje reagira

Mikulić je zatrpana savjetima roditelja: 'Naživcirali ste se jer se veselimo što sin s poteškoćama govori engleski'

Foto: Instagram
1/9
16.10.2021.
u 13:20

Sada je s pratiteljima podijelila Jakovov napredak, a u podužoj objavi prokomentirala je i ljude koji ju zatrpavaju s dobronamjernim savjetima.

Glumica Marijana Mikulić nedavno je javno pričala o problemima u razvoju koje ima njezin najmlađi sin. Otkrila je kako maleni Jakov ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime. Sada je s pratiteljima podijelila Jakovov napredak, a u podužoj objavi prokomentirala je i ljude koji ju zatrpavaju s dobronamjernim savjetima. 

"Puno mi se vas nasekiralo što dijete ima govorne poteškoće, a mi se veselimo da govori engleski. Jer - treba sada sve samo na hrvatskom, izbjegavati ekrane, izbjegavati engleski jezik.
Sve uistinu dobronamjerni savjeti, hvala na njima i na odvojenom vremenu i trudu" započela je glumica. 

 

"Ali mi smo već godinu dana u terapijama, logoped za ranu intervenciju, radni terapeut, floortime terapeut... Vjerujte, sve što trebamo čuti i znati - čuli smo i znamo. Djetetu ako palimo crtiće - palimo samo na hrvatskom, mi mu se obraćamo na hrvatskom. On jednostavno bolje reagira na engleski, ali sve što kaže na samo nama razumljivom engleskom - mi mu ponovimo i na hrvatskom. Tako da zadnje vrijeme dobijemo i 'da bobe' (daj vode), 'da kupa' (daj kupa, kao daj kadicu da se kupa). Gotovo uvijek ima pokaznu gestu", stoji u objavi koju je podijelila Mikulić, koja dodaje:

"U vrtiću čak već ulazi bez problema u grupu, i svoj kratak ali jako aktivan termin proboravi bez problema, teti zna iskomunicirati na svoj način da treba piti ili na wc. Napreduje polako, ali stalno napreduje, ne stagnira, ne nazaduje, i mi vjerujemo u najbolji ishod. Bez sarkazma i ironije - hvala svima na savjetima! Ali stvarno nemam snage svakom ponaosob objašnjavati:
1. Što i kako radimo jer bih mogla onda cijeli dan visiti na telefonu
2. I da - DA - mi se veselimo baš svakoj reakciji i riječi pa makar ona bila na ruskom.
Samo krenite, rad rad rad, što prije to bolje, čuda se mogu napraviti u godinu dana" zaključila je Marijana. 

VIDEO Kultna serija Seinfeld stiže na Netflix: Kramer je u pilot-epizodi zapravo bio Kessler

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:21 16.10.2021.

Stvatno ste dosadni s ovom štracom! Osim što se stalno razvlači po novinama tko je ta?

AN
ante555
14:10 16.10.2021.

Zasto je uopce javno pisala o djetetovim problemima za svaku osudu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije