Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u braku su 50 godina

Marica (74) i Mijat (77) žele upoznati Let 3 i zbog toga će u Liverpool ići autostopom

Foto: Luka Jeličić/NOVI LIST
1/14
10.03.2023.
u 14:58

Marica je otkrila i da je upoznala i Micka Jaggera kojeg je naučila i nekoliko riječi na hrvatskom. Paru je najveća želja upotnati Let 3, a kako su oni kazala da će na Eurosong putovati traktorom, to je Barišiće ponukalo da i sami prvi put pokušaju stopirati ovo prijevozno sredtvo, jedino - osim aviona koje još do sada nisu uspjeli.

Marica Barišić (74) i Mijat Barišić Ružić (77)  odlučili su putovati u Liverpool na Euroviziju autostopom. prije 50 godina su na taj način išli na koncert Beatlesa. Marica je otkrila i da je upoznala i Micka Jaggera kojeg je naučila i nekoliko riječi na hrvatskom. Paru je najveća želja upotnati Let 3, a kako su oni kazala da će na Euroviziju putovati traktorom, to je Barišiće ponukalo da i sami prvi put pokušaju stopirati ovo prijevozno sredtvo, jedino - osim aviona koje još do sada nisu uspjeli. 

– Mi smo vam prije 50 godina autostopom išli na koncert Beatlesa u Liverpool, a upoznala sam i Micka Jaggera, kojeg sam čak naučila i nekoliko riječi na hrvatskom - kazala je Marica za Novi list. Supružnici su kao studenti na taj način već obišli pola Europe, a na jednom su se putovanju zaručili i zajedno su već pet desetljeća. 

Sada im je najveći cilj da putem medija dođu do Leta 3, upoznaju ih i u Liverpoolu im požele sreću. 

– Autostopirali smo svim prijevoznim sredstvima, osim traktoru, i zbog toga se i želimo javiti Letovcima. Cilj nam je da bilo kako bilo dođemo do Liverpoola, a s obzirom na to da smo poznati diljem Hrvatske, nadamo se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi to i ostvariti - otkrivaju. Marica je dodala kako su odlučili stopirati traktor prvi put u životu nakon što je bend iz Rijeke najavio da će na Euroviziju putovati traktorom. 

– Kad je Let 3 najavio da će na Eurosong putovati traktorom, odlučili smo stopirati i traktor jer smo do sada sva vozila stopirali osim traktora i aviona - kazala je Marica i dodala: – Pozitivno razmišljamo i znamo da ćemo uspjeti otići u Liverpool, jer mi smo još mladi, tek su nam 74 i 77 godina i puni smo ludih ideja kao i Let 3 - naglasila je Marica.

Na službenom YouTube kanalu Eurovizije objavljen je i datum premijere spota za pjesmu "Mama ŠČ!" naših predstavnika na ovom glazbenom natjecanju grupe Let 3. Premijera je zakazana za 12. ožujka u 9 sati, a spot za pjesmu je režirao Radoslav Jovanov Gonzo.  Ovih dana na HRT-u se bend pripremao za nastup u svibnju na Euroviziji u Liverpoolu i snimali su redateljsku verziju nastupa. Damir Martinović Mrle iz Leta 3 je kazao da nikada nisu otpjevali pjesmu na engleskom jer to nema smisla

– Naš jezik najljepši je za pjevanje ovakvih pjesama. Jako volim riječi s puno "Š", s puno "Č", poput riječi "razbuljoviždiriš" ili "ti crna, ti krvava čađo". To su lijepe riječi. Kada to prevedeš, onda to izgubi smisao. Ljepota je slova kao  "Š", "Č", "Ž", DŽ", "ŽLJ" kojih nema u drugim jezicima – kazao je za HRT. 

– Zbog toga uživam u našem jeziku i baš me to veseli što ćemo pjevati na hrvatskome. To je lijep jezik za pjevanje. Iako mnogi kažu da je engleski najljepši, meni je nekako hrvatski najdraži, upravo zbog "razbuljoviždiriš" ili "ti crna, ti krvava čađo", "šč" – izjavio je glazbenik. Njihov nastup s Dore na službenom YouTube kanalu Eurovizije ima 2.5 milijuna pregleda i bili su na drugom mjestu po gledanosti, a prvo mjesto s 3 milijuna pregleda pripada je predstavnici Norveške Alessandri i njezinoj pjesmi "Queen of Kings". 

Pjesma "Mama ŠČ!" oduševila je i brojne strane YouTube zvijezde koje su oduševljeno komentirale pjesmu Leta 3, a na našim društvenim mrežama postoje već brojne izvedbe ove pjesme. 

1/19

Eurovizija se ove godine održava u Liverpoolu 9., 11. i 13. svibnja. Velika Britanija 2023. godine preuzela je domaćinstvo natjecanja od Ukrajine koja je zaključila da situacija u njihovoj zemlji ne dopušta da budu domaćini. Inače, prošle godine pobijedili su Kalush Orchestra, a drugoplasirani bio je britanski predstavnik Sam Ryder. Nedavno smo doznali i voditelje ovog spektakla u organizaciji BBC-ja, a to su: britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Njima će se u finalnoj emisiji pridružiti i poznati voditelj Graham Norton (59). 

VIDEO Ulaznice za Euroviziju u Liverpoolu rasprodane u samo 30-tak minuta, cijena najjeftinije - 180 eura

Komentara 2

GE
gerila
18:46 10.03.2023.

Svaka čast,palac gore

SA
sanikol
16:20 10.03.2023.

Zar oni misle da je sada 1973. pa će kao kad su bili mladi putovati auto stopom. Hoće hoće, samo Non stopom. Jedva ih čekaju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije