Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast baki i prabaki

Malena Lili ime je dobila po nadimku prabake, a ovako je nastao nadimak kraljice

Foto: Reuters/Pixsell
1/8
08.06.2021.
u 08:00

Čestitke su na adresu Meghan Markle i princa Harryja stigle i od kraljice Elizabete i prinčeva Charlesa i Williama.

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle uzeli su rodiljski i roditeljski dopust i neko vrijeme neće obavljati svoje poslovne obveze jer se žele posvetiti svojoj kćeri Lilibet Lili Diani koja se rodila 4. lipnja u rodilištu u Santa Barbari. "Blagoslovljeni smo dolaskom naše kćeri Lili. Ona je više nego što smo ikada mogli zamisliti. I dalje smo zahvalni na ljubavi i molitvama koje osjećamo iz cijelog svijeta. Hvala vam na vašoj ljubaznosti i podršci tijekom ovog vrlo posebnog vremena za našu obitelj", napisali su Meghan i Harry na svojoj službenoj stranici Archewell. 

Otkako je par otkrio da će njihov stariji sin Archie dobiti sestru, nagađalo se o imenu koje će djevojčica dobiti i svi koji su se kladili na ime Diana mogu slaviti. Osim Harryjevoj mami, par je odlučio odati počast i Harryjevoj baki Elizabeti te su kćeri dali ime po nadimku kraljice Elizabete. Taj nadimak dobila je još kao djevojčica jer nije mogla izgovoriti svoje ime te je umjesto Elizabeth izgovarala Lilibet, a poslije su je tako zvali svi njoj bliski članovi obitelji. Nadimkom ju je uvijek oslovljavao i njezin pokojni suprug princ Philip. Javnost u Velikoj Britaniji podijeljena je oko odabira imena drugog djeteta princa Harryja i uglavnom na društvenim mrežama izražavaju kritike i zamjeraju im što su dali kćeri ime po kraljici Elizabeti nakon svih optužbi koje su iznijeli na račun kraljevske obitelji. Smatraju kako nije u redu prozvati kraljevsku obitelj rasističkom i kritizirati njezine članove, a onda ovom gestom s imenom pokušati sve to izgladiti.

Nakon intervjua koji su Meghan i Harry dali Oprah Winfrey, a i nakon kasnijih prinčevih istupa u javnosti, postalo je jasno da su njegovi odnosi s bratom Williamom i ocem Charlesom poprilično narušeni te da gotovo i ne komuniciraju. William i Kate čestitali su javno Harryju i Meghan na drugoj prinovi i opet su time dali tračak nade kako se odnosi između braće popravljaju.  "Sve nas je razveselila sretna vijest o dolasku malene Lili. Čestitamo Harryju, Meghan i Archieju", napisali su Kate i William na Instagramu. Čestitka je stigla i iz palače od kraljice Elizabete.

"Čestitamo vojvodi i vojvotkinji od Sussexa na rođenju Lilibet Diane! Kraljica, princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla i vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea oduševljeni su vijestima. Lilibet je 11. praunuka Njezina Veličanstva", piše u priopćenju koje je došlo iz Buckinghamske palače. Navodno je upravo kraljica bila i prva osoba kojoj je Harry javio da mu se rodila kći, a kasnije je navodno o tome osobno obavijestio i oca i brata. Meghanin otac Thomas Markle iskoristio je rođenje unuke za obraćanje javnosti. On vijest o dolasku unučice nije saznao ni od Meghan ni od Harryja jer s njima već dulje vrijeme ne komunicira, a kako stvari stoje, ti se odnosi neće popraviti tako brzo. Thomas Markle još nije upoznao ni svog unuka Archieja.

- Jako se veselim što je moja kći rodila moju novu unučicu, šaljem im svu svoju ljubav i želim im sve najbolje - izjavio je Thomas. Lilibet Lili Diana imat će dvojno državljanstvo. Kao 11. praunuka kraljice Elizabete osma je u redu za kraljevski tron, ali zasad neće imati titulu princeze.

Ključne riječi

Komentara 1

AD
adminka
08:43 08.06.2021.

moja suseda ima pesicu Lili, najozbiljnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije