Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo je u svom domu

Glumac iz poznatog filma 'Purple Rain' izgubio je bitku s opakom bolesti

EXCLUSIVE Clarence Williams III shopping at The Grove
Foto: WP#RSP/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/3
07.06.2021.
u 14:01

Clarence Williams III. preminuo je u dobi od 81. godine u svojem domu u Los Angelesu od posljedica raka debelog crijeva.

Američki glumac Clarence Williams III., najzapaženiji po ulozi policajca Linca Hayesa u američkoj krimi seriji "The Mod Squad", preminuo je u dobi od 81. godine u svojem domu u Los Angelesu od posljedica raka debelog crijeva, obavio je u nedjelju njegova agentica Peg Donegan. Williams je rođen u New Yorku 21. kolovoza 1939. U Americi se proslavio ulogom u američkoj krimi seriji "The Mod Squad" u kojoj je glumio s Michaelom Coleom i Peggy Lipton.

Serija se emitirala u programu ABC-ja od 1968. do 1973. Filmska ga publika pamti i po ulozi oca u filmu "Purple Rain" u kojoj je debitirao rock pjevač Prince kao The Kid, po ulozi agenta FBI-a Rogera Hardyja u tv seriji "Twin Peaks", dobrom policajcu u "Deep Coveru", a zapaženu je ulogu ostvario i u filmu "Sugar Hill" s Wesleyem Snipesom. Karijeru je započeo u filmu "Dark of the Moon", a glumio je i na Broadwayu u predstavi "The Great Outdoors".

Uloga u filmu "Slow Dance on the Killing Ground" donijela mu je nagradu Theatre World Award i nominaciju za nagradu Tony, stoji u objavi. U četrdesetgodišnjoj karijeri glumio je u brojnim serijama i filmovima među kojima su: "52 Pick-Up", "Against the Wall", "Reindeer Games", "The General's Daughter", "American Gangster", "Half Baked" i "Lee Daniels' The Butler."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije