Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supertalent

Lucija ide u finale: 'Pjevala sam s Matom Bulićem, ali niti jedan javni nastup ne može se mjeriti s ovime'

Lucija Šarčević
Foto: Nova TV
1/9
06.12.2021.
u 15:17

– Osjećaj je predivan. Kada kažem da se tome nisam nadala, onda to stvarno i mislim. Jako sam zadovoljna svojim nastupom i zahvalna svima koji su sudjelovali i pomagali u što boljoj realizaciji istog - kazala je Lucija

Lucija Šarčević, mlada pjevačica iz malenog mjesta Rumboci kod Prozor Rame u Bosni i Hercegovini, ponovno je oduševila publiku i žiri, baš kao i u prvoj epizodi kada je pjevala bezvremenski klasik "Žute dunje" grupe Indexi i Maju dirnula do suza. Ova osamnaestogodišnjakinja u polufinalnoj emisiji otpjevala je Gibonnijevu pjesmu "Libar" i tako osigurala nastup u velikom finalu Supertalenta za dva tjedna. O njenoj pobjedi će tada odlučivati samo gledatelji popularnog showa Nove TV.

– Osjećaj je predivan. Kada kažem da se tome nisam nadala, onda to stvarno i mislim. Jako sam zadovoljna svojim nastupom i zahvalna svima koji su sudjelovali i pomagali u što boljoj realizaciji istog. Kada sam čula svoje ime i shvatila da idem u veliko finale, bila sam preuzbuđena. Takav osjećaj u čovjeku pobudi ubrzano lupanje srca i nekakav poseban osjećaj zadovoljstva – ispričala je Lucija koja se glazbom bavi još od djetinjstva, a osim odličnog vokala, svira i tri glazbena instrumenta – klavir, gitaru i ukulele, a kako kaže svaki instrument za nju je poseban na svoj način. Klavir svira na misama, gitaru na kulturnim događajima i za potrebe druženja s prijateljima.

– Ljubav prema glazbi prisutna je od samog djetinjstva. Uvijek sam rado pjevala i slušala glazbu, a poslije sam to unaprijedila sviranjem instrumenata. To je jedna predivna umjetnost koja kod čovjeka može pobuditi najdublje emocije – objasnila je Lucija pa otkrila da se za polufinale nije spremala dugo, a otkrila je i recept za dobar nastup.

– Za jedan dobar nastup potrebna je dobra organiziranost sustava, što podrazumijeva čest kontakt s glazbenim producentom, scenaristicom, kostimografkinjom i ostalim ljudima zaduženim za cjelokupnu prezentaciju nastupa. Moj zadatak bio je uvježbati sviranje i pjevanje, što sam prakticirala kada mi je slobodno vrijeme dozvoljavalo.

Osim glazbe, Lucijina velika ljubav je i vjera. U svojoj župi vodi crkveni zbor i potpredsjednica je Franjevačke mladeži.

– Vjera za mene ima posebno značenje. Mnogi, nažalost, ne shvaćaju važnost Boga i njegove prisutnosti u svakom našem danu. Nisu svjesni da je zapravo On "krojač" svega što mi oživljavamo svojim postupcima. Zbog toga, sve lijepo što mi se događa pripisujem Njemu.

Lucija je do sada imala priliku nastupati na mnogim događajima, ali i s nekim poznatim glazbenim imenima poput Mate Bulića, Marka Bošnjaka i Sinova Hercegovine s kojima je djelila pozornicu u Mostaru.

– Iza mene je javnih nastupa, ali niti jedan se ne može mjeriti s onim na Supertalentu, koji je itekako uzeo maha. Nastup u Mostaru, pred 10.000 ljudi, također je veliko i lijepo iskustvo – dodala je Lucija pa otkrila kako postoji određena doza treme, no to je ipak u umjerenim količinama, a naviše se odnosi na nestrpljivost i uzbuđenje prije izlaska na pozornicu.

Za nastup u velikom finalu Lucija sprema nešto sasvim drugačije, kako kaže potpuni kontrast od svega što smo do sada imali priliku vidjeti, no detalji su ipak ostali tajna, a na pitanje kakvi su joj planovi za budućnost, spremno odgovara.

– Nemam nekih posebnih planova jer ako ih stvorim, vrlo je moguće da ću se razočarati zbog toga što nisu ostvareni onako kako sam zamislila. Trenutačna želja je samo ostati zdrava, uspješno završiti srednju školu i upisati željeni fakultet.

VIDEO: Alec Baldwin u prvom intervjuu nakon ubojstva snimateljice na setu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije