Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dojmovi nakon nagrada

Lorena Bućan nakon tri nagrade na Splitskom festivalu: 'Ovo nikako nisam očekivala'

Počela je finalna večer Splitskog festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/17
05.07.2022.
u 07:30

U čarobnoj glazbenoj večeri na Prokurativama u kojoj su uživali i premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nine Obuljen Koržinek, župan Blaženko Boban, kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš i brojni HDZ-ovci, nagrađeni su najbolji među najboljima.

Festival zabavne glazbe Split ili Splitski festival jedan je od najpopularnijih festivala zabavne muzike u Hrvatskoj, a ovogodišnje 62. izdanje ponovno je privuklo mnoštvo ljubitelja glazbe na splitske Prokurative. Našlo se tu za svakoga ponešto, a svoje favorite publika i žiri su birali između 25 novih skladbi u izvedbama poznatih pjevača domaće glazbene scene, a priliku za osjetiti čari jedne od najljepših pozornica dobili su i mladi glazbenici i autori.

Apsolutna pobjednica večeri

U čarobnoj glazbenoj večeri na Prokurativama u kojoj su uživali i premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nine Obuljen Koržinek, župan Blaženko Boban, kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš i brojni HDZ-ovci, nagrađeni su najbolji među najboljima. Među najboljima posebno se istaknula splitska mlada pjevačica Lorena Bućan koja je na svojim Prokurativama pokupila čak tri vrijedne nagrade. Lorena je bila najbolja po ukusu stručnog ocjenjivačkog suda za svoju izvedbu "Jedno bez drugoga ” te je time osvojila prestižni Zlatni val, a osvojila je i drugu nagradu publike, odnosno Srebrni galeb, a njoj je pripala i nagrada novinara za najbolju pjesmu festivala.

"Ovo nikako nisam očekivala, ne znam je li ovo itko od nas mogao očekivati, ali evo stvarno, ne samo što sam osvojila nagrade nego sam ostavila i dušu na toj pozornici. Stvarno sam uživala. I još sam uz to dobila i nagrade, mislim stvarno zahvaljujem se svima koji su glasali za mene iz publike, i žiriju što me prepoznao. Stvarno je ovo bila jedna predivna večer", kazala nam je Lorena odmah po silasku s pozornice na kojoj je dvaput izvela svoju nagrađenu skladbu "Jedno bez drugoga".

03.07.2022., Split - Finalna vecer Splitskog festivala. Lorena i Luka Nizetic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

"Ja svaku nagradu isto cijenim, bila to nagrada prvo mjesto, treće mjesto ili bilo koja ostala nagrada jer to ne gledam na takav način. Nemam nešto što mi je draže, što mi je sporednije. Bilo kakav znak, točnije bilo kakav dokaz da se meni moj rad isplatio je meni blagoslov i stvarno sam zahvalna za sve", priznala je.

Mnogi glazbenici, pogotovo oni rođeni u gradu pod Marjanom, ističu kako im je baš ova pozornica najdraža.

"Svake godine mi je ovdje na Splitskom festivalu isto, stvarno svake godine guštam ovdje i svake godine bude odlična atmosfera i evo, obožavam ovu pozornicu. Nekako, u mom je gradu", složila se i Lorena.

A za njezinu skladbu, tekst i glazbu zaduženi su upravo Tonći Huljić i supruga Vjekoslava te Hrvoje Domazet. A iako je i on ovime nagrađen, Huljić nažalost u nedjelju nije bio u publici.

"Huljić nije ovdje, nije ovom prilikom nije mogao doći, ali nazvao je on mene već i čestitao mi", otkrila je.

Publiku osvojio Nižetić

Prvu nagradu publike, odnosno Zlatni galeb, publika je dodijelila pjesmi "Kad se rodiš usrid Splita" koju je izveo Luka Nižetić. Nižetić je veselom pjesmom koja se može nazvati i odom Splitu, digao na noge i zaradio najduži pljesak. A od ostalih nagrada tu su još bile: nagrada za najcjelovitije djelo koja je pripala Ivi Perkušiću, nagrada za najbolju interpretaciju osvojio je Stjepan Lach za pjesmu "Tako nedostaješ". Dobitnik Srebrnog vala ove godine je Marko Kutlić s pjesmom "Budiš me". Brončani galeb dobila je Danijela Martinović za skladbu “Fortunata ”, a brončani val osvojio je Marko Bošnjak. Nagradu za pjesmu s najboljim stihovima osvojio je Tedi Spalato sa stihovima pjesme "Možda nekog voliš". Nagrada za najbolju pjesmu festivala koja se bira iz dijaspore osvojila je pjesma "Vilo moja sva u bilom", Mladen Grdović. Najboljim debitantom ove godine proglašen je Marko Bošnjak, koji se publici predstavio s pjesmom “Pjesma za kraj”, dok je najbolji aranžman imao Mate Grgat  s pjesmom “Dalmatinac zauvik ”. A nagradu za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg festivala dobili su Cambi, TBF i ST Koke i njegova skladba “Bambina mia”.

Sve njih, kao i uvijek, pratio je veliki festivalski orkestar kojim su ravnali Joško Banov i Tonći Ćićerić. Festivalskim programom i ove su nas godine vodili dobro uhodani duo Doris Pinčić i Duško Ćurlić.

VIDEO>> Miša Grof: 'O ovome šutim godinama, Nikolina je inscenirala pljačku', Nikolina Ristović: 'Moji odvjetnici uskoro će se svima obratiti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije