Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKAV JE ZAKON

Libanonci zabranili hit film jer je glavna glumica Izraelka

Wonder Woman
Foto: Promo
1/7
01.06.2017.
u 18:45

Libanon je službeno još u ratu s Izraelom nakon sukoba iz 2006. godine. Imaju i zakon koji zabranjuje upotrebu izraelskih proizvoda te zabranjuje ulaz u zemlju svakome tko je bio u Izraelu.

Filmski hit "Wonder Woman" zabranjen je u Libanonu zato što je glavna glumica Izraelka. Ministar unutrašnjih poslova naložio je da se film izbaci iz 15 dvorana u kojima je trebao igrati nakon protesta sudionika kampanje za bojkot izraelsko-libanonskih pristaša.

Ova je grupa na svojoj Facebook stranici objavila kako je Gal Gadot, glumica koja u filmu igra Dianu, služila dvije godine u izraelskoj vojsci te kako podržava izraelske operacije u pojasu Gaze.

Libanon je službeno još u ratu s Izraelom nakon sukoba iz 2006. godine. Donesen je i zakon koji zabranjuje korištenje izraelskih proizvoda, a zabranjen je ulaz u zemlju svakome tko je bio u Izraelu.

Gal Gadot (32) služila je vojsku kad joj je bilo 20 godina, a na društvenim mrežama često je hvalila izraelsku vojsku i kritizirala Hamas.

Tony Chacra, direktor tvrtke koja je trebala distribuirati film, bio je jako frustriran ovim postupkom libanonske vlade.

– Film nema nikakve veze s Izraelom. Potrošili smo velik novac za reklamu i sve je bilo normalno do prije nekoliko dana kada je počela ova kampanja. Pitam se što će se dobiti ovim? Samo će izgubiti svi – kina, zaposlenici, pa i libanonska ekonomija – kazao je Chacra za Sky.

Komentara 4

LI
liliZG
14:14 01.06.2017.

to kaj ste vi potrošili hrpu love na reklamu , libanonaca se uopče ne tiče.

Avatar Rafael B
Rafael B
15:16 01.06.2017.

papci....

GO
goronja
19:03 01.06.2017.

neću ni ja film gledati, zna se zašto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije