Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Leon Lučev o prijetnjama u Srbiji: 'Rekao je da će nas pobiti, ako ne prestanemo snimati'

U filmu 'Teret' igra glavnu ulogu, dok se sa filmom 'Malo se sjećam tog dana' okušao i kao redatelj.
09. kolovoza 2019. u 10:32 17 komentara 5747 prikaza
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Glumac Leon Lučev (49) na posebnom potprogramu tvrđave Barone predstavio se sa čak dva filma na koje publika nije ostala ravnodušna.

SFF Poznata fotografkinja u Sarajevu: Izložba radova sa svjetski poznatim zvijezdama

U filmu 'Teret' igra glavnu ulogu, dok se sa filmom 'Malo se sjećam tog dana' okušao i kao redatelj. Priznao je da je bio nesiguran, ali da mu se ta potreba javila još prije.

- Postojala je dilema trebam li se na taj način artikulirati. Odabrao sam ekipu s kojom ću raditi, a znao sam da u filmu želim puno naturščika jer sam radio meni blisku i intimnu priču. Čak sam snimao u svojoj kući, moja bivša partnerica bila je scenograf, a glume moja djeca i rodbina - rekao je glumac.

Iskreno o svemu Lepa Brena o optužbama za krađu struje: 'Bila sam kolateralna žrtva'

S obzirom na to da je glumac rodom iz Šibenika, priznao je da mu nije bilo svejedno. Svako novo gledanje filma otvara mu nova pitanja vezana uz film.

- Gledajući scenarij, tema je život i smrt koji su paralelne pojave. Je li to pitanje rata koji čovjek prođe pa se stvori neki motor koji pokreće. Ne znam. Sam sebi odgovaram kroz film pa tako i vama - objasnio je za za Šibenik.in.

 | Autor : Danijel Berković/Pixsell Foto: Danijel Berković/Pixsell

Lučev je za vrijeme snimanja filma 'Teret' doživio i neugodnu situaciju koja sama za sebe govori o današnjoj situaciji.

- 'Teret' smo u Beogradu snimali pod prijetnjom ubojstvom. Čovjek mi je prišao s pištoljem i doslovno rekao da će nas pobiti ako ne stanemo snimati. Nastavili smo. Ponekad se mislim kako smo iz rata izašli prije 20 godina, a gore mi je nego kad sam bio tamo - zaključio je Lučev.

napokon sigurna Nakon dvije djevojčice i pobačaja, glumica ponovno sretna i to ne skriva!

- Umjetnost je jedina koja se bavi takvim temama uz novinarstvo. Novinari su ti koji su trenutačno otvorili aferu s ministrom Kuščevićem koji bi, da se mene pita, trebao biti u zatvoru, a ne samo smijenjen. Kad je 'Teret' izašao u Srbiji, razapeli su film, a nisu ga ni pogledali. Prije nekoliko dana sam pročitao kritiku iz koje je jasno da autor nije pogledao film - rekao je Lučev.

NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom
  • moroder:

    Ma nije moguće, to se dogodilo u Beogradu?

  • zovgrdelina:

    ..ne bi to napravila”miroljubiva”srbija..🚜🚜🚜

  • KRALJ-TOMISLAV:

    Da se to dogodilo srpskom glumci u Zagrebu, ta tema ne bi silazila sa svih mogućih medija...vjerovatno bi se oglasila sva antifa, jugonostalgičarska, lijeva, liberalna, progresivna i druga kvazihumana ekipa i objašnjavala nam kako smo primitivni i zaostali...naravno da bi ... prikaži još! se javio i Vučić i pola srpske vlade da nas poduče lepom ponašanju. No, kad se ovako nešto dogodi u Beogradu, onda je to gotovo simpatični incident, sitnica koja nije vrijedna spomena, beogradski šarm koji mi Hrvati ne kužimo!!!!