Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prišao s pištoljem

Leon Lučev o prijetnjama u Srbiji: 'Rekao je da će nas pobiti, ako ne prestanemo snimati'

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
09.08.2019.
u 10:32

U filmu 'Teret' igra glavnu ulogu, dok se sa filmom 'Malo se sjećam tog dana' okušao i kao redatelj.

Glumac Leon Lučev (49) na posebnom potprogramu tvrđave Barone predstavio se sa čak dva filma na koje publika nije ostala ravnodušna.

U filmu 'Teret' igra glavnu ulogu, dok se sa filmom 'Malo se sjećam tog dana' okušao i kao redatelj. Priznao je da je bio nesiguran, ali da mu se ta potreba javila još prije.

- Postojala je dilema trebam li se na taj način artikulirati. Odabrao sam ekipu s kojom ću raditi, a znao sam da u filmu želim puno naturščika jer sam radio meni blisku i intimnu priču. Čak sam snimao u svojoj kući, moja bivša partnerica bila je scenograf, a glume moja djeca i rodbina - rekao je glumac.

S obzirom na to da je glumac rodom iz Šibenika, priznao je da mu nije bilo svejedno. Svako novo gledanje filma otvara mu nova pitanja vezana uz film.

- Gledajući scenarij, tema je život i smrt koji su paralelne pojave. Je li to pitanje rata koji čovjek prođe pa se stvori neki motor koji pokreće. Ne znam. Sam sebi odgovaram kroz film pa tako i vama - objasnio je za za Šibenik.in.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

Lučev je za vrijeme snimanja filma 'Teret' doživio i neugodnu situaciju koja sama za sebe govori o današnjoj situaciji.

- 'Teret' smo u Beogradu snimali pod prijetnjom ubojstvom. Čovjek mi je prišao s pištoljem i doslovno rekao da će nas pobiti ako ne stanemo snimati. Nastavili smo. Ponekad se mislim kako smo iz rata izašli prije 20 godina, a gore mi je nego kad sam bio tamo - zaključio je Lučev.

- Umjetnost je jedina koja se bavi takvim temama uz novinarstvo. Novinari su ti koji su trenutačno otvorili aferu s ministrom Kuščevićem koji bi, da se mene pita, trebao biti u zatvoru, a ne samo smijenjen. Kad je 'Teret' izašao u Srbiji, razapeli su film, a nisu ga ni pogledali. Prije nekoliko dana sam pročitao kritiku iz koje je jasno da autor nije pogledao film - rekao je Lučev.

Ključne riječi

Komentara 17

MO
moroder
10:51 09.08.2019.

Ma nije moguće, to se dogodilo u Beogradu?

DU
Deleted user
11:37 09.08.2019.

..ne bi to napravila”miroljubiva”srbija..🚜🚜🚜

DA
dair
11:34 09.08.2019.

Kaze prisao nam čovek pištoljem blablabla....tek tako se ulazi na set gde se snimaju scene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije