Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opravdala je svoj postupak

Kraljica majka ostavila je Harryju više novaca nego Williamu, a imala je i razlog zašto je to učinila

Princ William i princ Harry
Foto: Press Association/PIXSELL
1/8
05.04.2021.
u 13:03

Osim novaca koje su naslijedili od prabake prinčevi su naslijedili i bogatstvo koje im je ostavila pokojna majka Diana.

Kraljevska obitelj prestala je financirati princa Harryja nakon što je početkom prošle godine zajedno sa suprugom Meghan Markle napustio kraljevske dužnosti i odselio u Ameriku. Zahvaljujući nasljedstvu koje mu je ostavila pokojna majka, princeza Diana, Harry je imao od kuda financirati novi život daleko od kraljevske obitelji, priznao je to i sam u intervju koji je nedavno sa suprugom dao Oprah Winfrey. Nakon tragične smrti princeze Diane njezinim sinovima u nasljedstvu je ostalo 10 milijuna funti, a do trenutka kada su William i Harry smjeli koristiti taj novac iznos se i povećao jer su njihovi financijski savjetnici novac investirali i povećali su vrijednost nasljedstva.

Princ Harry i njegov stariji brat William koji će jednog dana postati engleski kralj, naslijedili su pozamašnu svotu i od svoje prabake. Kada je umrla u dobi od 101. godine kraljica Elizabet ostavila je svojim praunucima nasljedstvo od 14 milijuna funti, ali taj novac nije podijeljen pola - pola između Williama i Harryja. Naime, njihova prabaka veći iznos je dala Harryju jer princ William je drugi u redu za prijestolje i pokojna majka kraljice Elizabete htjela je u svojoj oporuci zaštititi financijsku budućnost princa Harryja, prenosi The Sun.

Osim toga kada princ Charles postane kralj, princ William će preuzeti vojvodstvo Cornwall i sva privatna imanja koja su u posjedu njegovog oca, a princ Harry koji je šesti u redu na prijestolje neće od toga dobiti ništa.

Pogledajte što nam je sve Nika Turković otkrila gostujući u našoj rubrici Večernjakova desetka

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije